Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tokes Laszlo: 'Aproape 50% din candidaţii la Parlamentul României provin din vechea gardă'

LASZLO TOKES - CONFERINTA

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat miercuri la Oradea că mesajul aniversării Revoluţiei din 1989 rămâne continuarea schimbării de regim, în condiţiile în care aproape jumătate din candidaţii la alegeri provin din ''vechea gardă politică''. ''Din păcate, nici cu această ocazie a alegerilor nu se va produce în România o reală schimbare de regim în politic, ba, din contră, se restabileşte aceaşi situaţie precedentă. Se apropie aniversarea Revoluţiei din 1989. Eu cred că mesajul acestei aniversări ar fi, pentru prezent, continuarea schimbării de regim. În locul acesteia se continuă acel curs politic postcomunist care a fost în întregime negat de opinia publică românească în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, când în mod reprezentativ şi-a demonstrat neîncrederea şi negarea întregii clase politice româneşti, faţă de partidele româneşti, inclusiv UDMR'', a declarat, într-o conferinţă de presă, Tokes.

El a menţionat că ''este foarte trist'' ca după 27 de ani, potrivit unui raport, ''aproape 50% dintre candidaţii la Parlamentul României provin din garda veche a clasei politice'', la fel fiind şi în cazul UDMR, unde ''60% din candidaţi sunt din garda veche''. ''Datele arată că 55% dintre PSD-işti, 47% dintre PNL-işti, proporţia cea mai mare 78% la ALDE şi 60% în cazul UDMR sunt aceşti candidaţi. Doar Uniunea Salvaţi România este o excepţie, în această privinţă, şi felicit campania lor electorală. După aprecierea mea, aceşti reprezentanţi vechi ai UDMR, precum Verestoy, Szabo Odon, Biro Rozalia, Marton Arpad, reprezintă continuitatea cursului vechi al partidelor postcomuniste din România'', a spus Tokes, conform Agerpres.

Eurodeputatul a subliniat că UDMR duce ''o campanie de minciună'' pentru alegerile parlamentare, se ''laudă'' cu succesele sale care sunt contestate, mai ales cele privind cauzele importante ale comunităţii maghiare, cum ar fi autonomia, pe care UDMR a ''trădat-o''. ''Pentru toate eşecurile majore ale comunităţii maghiare nu se poate trage la răspundere numai guvernul României sau majoritatea românească, ci în primul rând, UDMR-ul este responsabil pentru tot ce s-a produs în viaţa comunităţii noastre. Sunt foarte speriaţi, după părerea mea, deşi au la dispoziţie aşa-numitul Lex UDMR care le dă posibilitatea să ajungă în Parlament dacă vor câştiga 20% din voturile din patru judeţe. Parlamentul României le-a asigurat atingerea acestui prag. Nicidecum nu este real pericolul de a cădea din Parlament. Totuşi ei vor să atingă pragul de 5% şi să inducă în eroare şi în continuare electoratul maghiar pe care mai mult sau mai puţin l-au trădat. Îmi pare foarte rău şi protestez împotriva acestui fapt, că comunitatea maghiară este dezinformată şi indusă în eroare. Chiar de aceea consider foarte important să atrag atenţia asupra situaţiei reale a comunităţii maghiare şi a UDMR. Este nevoie de schimbarea de regim atât în ţară, cât şi în viaţa comunităţii maghiare'', a declarat Tokes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.