Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan 'aprinde' scandalul provocat de Daniel Dragomir: 'Atitudinea lui Cristoiu în raport cu SRI arată...'! Ce îi spune fostului colonel SRI

stareapresei.ro
tolontan

Cătălin Tolontan intervine în scandalul iscat după ce fostul colonel SRI Daniel Dragomir a dat numele unor jurnaliști “de casă ai Serviciului”. Tolontan atrage atenția că “SRI apără interesul național, dar ziariștii apără interesul public” și afirmă că Dragomir comite o mare eroare în declarațiile sale, neexcluzând faptul că anumiți jurnaliși au “surse” în Servicii, nominalizându-l în mod direct pe Ion Cristoiu.

“Nu am niciun interes în chestiunea asta, nu-l cunosc pe Coldea, dar treaba unui ziarist e să aibă interlocutori cât mai informați.

Citește și: Florian Coldea, declarații de ultimă oră: Cum răspunde acuzațiilor lui Daniel Dragomir, fost colonel SRI

Ion Cristoiu a recunoscut el însuși că discuta regulat cu Florian Coldea!

Iar atitudinea de ani de zile a lui Cristoiu în raport cu SRI arată foarte clar cum funcționează o relație jurnalist – sursă.

Oficialul îți dă informații pentru că are un interes, tu folosești dacă vrei informațiile, le contextualizezi, dar nu-i oferi protecție personală sursei sau imunitate instituției. Exact regula pe care Cristoiu a și aplicat-o în relația sensibilă cu SRI.

Și nu e vorba, așa cum spun Daniel Dragomir și Mihai Gâdea, că discuția este permisă doar când ambele părți apără securitatea statului! SRI apără interesul național, dar ziariștii apără interesul public.

Citește și: Florin Coldea iese la rampă și vorbește despre colaborarea cu DNA: 'Nu am ordonat arestări'

Când se întâlnește cu o sursă oficială, fie că aceasta este ministru, ofițer din servicii, poliție, alte structuri, procuror sau judecător, ziaristul vrea informații, nu urmărește apărarea securității naționale. Nu asta e treaba lui!”, scrie ziaristul într-un articol pentru tolo.ro.

Tolontan i-a luat apărarea lui Dan Tăpălagă, unul dintre jurnaliștii care, potrivit lui Dragomir, s-ar fi perindat prin biroul lui Coldea.

"A intra în biroul șefului executiv al SRI nu înseamnă, automat, a complota cu el. O discuție ziarist – sursă nu e o înțelegere ocultă. Foarte bine că Tăpălagă nu răspunde când, azi, Dragomir îl întreabă insistent dacă s-a întâlnit cu Florian Coldea. E treaba ziariștilor cu cine se întâlnesc câtă vreme respectă etica profesiei.", a scris Cătălin Tolontan pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.