Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, criticat dur: Se scarpină la deontologie

stareapresei.ro
tolontan

Senatorul Daniel Barbu a uimit pe toată lumea atunci când a spus că meseria de politician este mai grea decât cea de militar în Afganistan. Însă, jurnalistul Tolontan i-a luat apărarea senatorului și s-a arătat contrariat de nivelul de violență și lipsa de respect la care s-a ajuns în comentarii pe această temă. În opinia lui Horia Ghibuţiu, Cătălin Tolontan comite greșeala de a-i căuta și de a-i găsi circumstanțe atenuante lui Daniel Barbu, întrucât prezintă faptele astfel încât publicul să creadă că politicianul "n-a dat cu bâta-n baltă zicând că a fi politician e mai periculos decât a fi soldat în Afganistan".

„Când Cătălin Tolontan greșește e ca și cum câinele de pază al societății s-ar scărpina în loc să latre. Iar politicienii cred că cel mai bun ziarist se gudură”. Astfel își începe Ghibuțiu articolul de pe blogul personal.

Tolontan îl apără pe senatorul Daniel Barbu: critici pentru militarul care i-a dat replica

„Ziaristul nu e părtinitor, ci procedează ca la manual, prezentând pozițiile ambelor părți. Impresia degajată de articol, foarte subtil manipulator, e însă că Barbu n-a dat cu bâta-n baltă zicând că a fi politician e mai periculos decât a fi soldat în Afganistan.

Greșeala ziaristului e că, din încăpățânarea sa altminteri lăudabilă de a se ține de litera eticii acestei profesii, cauționează, pesemne involuntar, un personaj care a spus o prostie fără margini”, adaugă Ghibuțiu.

Cristoiu trage linie: Regizorii mișcării spontane l-au tras pe sfoară pe Klaus Iohannis

Acesta subliniază faptul că, „în loc să latre la derapajul lui Barbu, câinele de pază al societății Cătălin Tolontan se scarpină la deontologie”.

„Problema nu e că Tolontan prezintă faptele din mai multe unghiuri, lăsând publicul să decidă, ci că-l pune pe autorul unor inepții într-o lumină favorabilă”, conchide Ghibuțiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.