Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan detonează o adevărată BOMBĂ despre Primăria Capitalei/ Replica administrației Bucureștiului

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie faptul că tocmai Primăria Capitalei, instituția care cere tuturor instituțiilor să funcționeze cu toate avizele în regulă, tocmai această instituție nu are efectuată recepția clădirii și avize ISU. Primăria Capitalei nu neagă informațiile publicate de Tolontan, dar arată că procedurile sunt în curs de derulare.

Citește și: Kovesi a EXPLODAT în presa străină: critici VIOLENTE la adresa legilor justiției

Citește și: SCENE INCREDIBILE cu Mălin Bot și Dan Voiculescu: Fostul senator i-a pus mâna la gură / VIDEO

”Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare.

Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

”Numai că, de un an, n-au recepționat clădirea, ceea ce e total împotriva legii”, spune sursa.

”Nici nu știu cum de au contract cu utilitățile, gazele, apa, curentul, că nimeni n-are voie să livreze fără ca sediul să fie recepționat”.

”Clădirea arată foarte bine, dar recepția e obligatorie”. Vreme de 6 ani, sediul a fost supus unor schimbări semnificative și costisitoare, inclusiv adăugarea unor parcări, așa că recepția nu este doar o formalitate.

Practic, administrația Firea nu recepționează lucrarea făcută de administrația Oprescu.

Pompierii au sesizat și ei anomalia și nu au acordat avizul!

”ISU a venit chiar zilele trecute, când a fost convocată comisia de recepție, dar a fost convocată degeaba că s-a amânat discutarea. La rândul lor, pompierii au spus că nu pot da avizul, au cerut să se intre în legalitate și au plecat”, arată Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

În replică, Primăria Capitalei nu neagă informațiile lui Cătălin Tolontan, dar le nuanțează prin enumerarea procedurilor ce trebuie urmate.

”La sfarsitul anului trecut, asa cum a declarat public Primarul General, Gabriela Firea, pentru a nu mai plati o chirie uriasa de aproximativ 300.000 de euro pe luna, pentru sediul din Splaiul Independentei, Edilul Sef a solicitat constructorului accelerarea lucrarilor la sediul vechi al PMB.

Astfel, in luna decembrie a anului 2016, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti s-a mutat, IN CONDITIILE LEGII, in sediul din bd. Regina Elisabeta.

Potrivit art. 31 din HG 273/1994 „In cazul in care investitorul solicita preluarea unei parti din lucrare inainte de terminarea intregii lucrari prevazute in contract, se va incheia un proces-verbal de predare-primire intre executant si investitor, in care se va consemna starea partii de lucrare in cauza, masurile de conservare, precum si cele de protectie reciproca a desfasurarii activitatii celor doua parti. Toate riscurile si pericolele pentru partea preluata trec temporar asupra investitorului, cu exceptia viciilor ascunse si a celor decurgând din executarea necorespunzatoare.

Procesul-verbal de predare-primire incheiat in aceste conditii nu este un proces-verbal de receptie pentru partea de lucrare in cauza, dar investitorul poate cere inscrierea in procesul-verbal de receptie, intocmit la terminarea lucrarii in intregime, a viciilor pe care le-a constatat cu ocazia predarii-primirii si le-a consemnat in procesul-verbal respectiv. Pentru partea de lucrare preluata de investitor, perioada de garantie pentru viciile care nu tin de siguranta constructiei incepe de la data terminarii remedierilor.”

Astfel, PMB a preluat in prima faza corpul de cladire cu toate sistemele functionale si lucrarile executate si terminate conform graficului asumat de constructor, si a inceput in luna iunie a acestui an preluarea parcarii, un proiect unic in Romania la aceasta data, fapt care a determinat evaluari complexe, la solicitarile reprezentantilor ISC.

In ceea ce priveste afirmatiile neavizate si tendentioase care fac referire la contractele de utilitati, gaze, apa si curent ale cladirii, va informam ca, odata cu inceperea procedurii de receptie, in luna decembrie a anului 2016, PMB a preluat de la constructor toate contractele de utilitati, conform legii.

Mai mult decat atat, prin aceasta mutare se poate afirma ca s-a facut economie de peste o jumatate de milion de euro (chiria pentru lunile decembrie si ianuarie – cel putin), iar angajatii PMB lucreaza intr-o cladire reabilitata si modernizata.

Este important de subliniat ca proiectul initial de reabilitare a sediului PMB are toate avizele necesare, inclusiv ISU, iar aceasta cladire a fost executata, in totalitate, conform avizului ISU primit la momentul inceperii executiei lucrarilor.

Insa, pentru ca sediul PMB a fost reabilitat conform un proiect tehnic intocmit si aprobat conform legislatiei in vigoare in anul 2014, din cauza modificarilor legislative survenite ulterior in perioada de implementare si executie a proiectului tehnic, au fost necesare modificari ale acestuia (concomitent cu desfasurarea lucrarilor), fapt ce a determinat atat intarzierea executiei propriu-zise a lucrarii cat si receptionarea acesteia.

In prezent comisia de receptie verifica lucrarile executate la parcarea subterana, astfel incat, in cel  mai scurt timp, sa se poata face receptia la intreg obiectivul de investitii.

Mai mult decat atat, subliniem faptul ca reprezentantii ISU nu au dat aviz negativ sau nefavorabil cladirii ci doar au informat reprezentantii PMB referitor la necesarul de documente care trebuie verificate”., arată Primăria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.