Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan dezvăluie legătura dintre Secureanu și Preafericitul Daniel: Anchetele DNA ajung la BOR

stareapresei.ro
tolontan

Anchetele lui Cătălin Tolontan ajung până la Preasfinția Sa, Patriarhul Daniel. Potrivit jurnalistului, DNA strânge probe despre cum ajungeau banii furați din spitalul „Malaxa” la Fundația ”Omenia”, unde șeful BOR este președinte de onoare.

Fundația “Omenia”, organizație condusă de Minodora Ilie, funcționează de circa de 25 de ani. La sediul din Hotelul Phoenicia pot fi văzuți sistematic oameni cu nume cunsocute, de la fostul șef SIE Ioan Talpeș până la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

Antonio Tajani A CÂŞTIGAT primul tur al alegerilor pentru preşedinţia PE

„Se clatină bibelourile în sediul Fundației Internaționale Omenia, de la hotel Phoenicia.

Aici se adună, sistematic, Roza Vînturilor bestiarului românesc contemporan: de la fostul șef SIE Ioan Talpeș pînă la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

Tot aici vin să ia binecuvîntare primarul sectorului 1 Dan Tudorache, se mai aude ceva cu Spitalul de Arși?, și omul de afaceri Mohamad Murad.

”90% dintre membri sînt masoni, dar asta nu l-a împiedicat pe însuși Patriarhul Daniel să se lase numit președinte de onoare!”, descrie cineva tabloul amețitor.

Galele Fundației Omenia dau vertij, ca Batman interpretînd muzică gregoriană, dar în spatele acestei aparențe caraghioase se petrec lucruri la care statul român a închis mereu ochii!

Cînd a fost arestat, Sorin Oprescu a invocat-o pe Minodora Ilie ca pe cea de la care urma să împrumute bani.

”Nimeni, pînă acum, nu a deranjat-o pe Minodora Ilie și pe cei din fundația ei, un loc prin definiție dedicat combinatoricii la cel mai înalt nivel”, spune o sursă a ziarului.

Greii din fotbal și judecătoarea Terceanu, în fața judecătorilor: Cer pedepse mai mici

Dar, de această dată, DNA strînge probe. Potrivit surselor ziarului, la Fundație au ajuns o parte a banilor furați din ”Malaxa”.

Ei au fost aduși fie direct de Secureanu, fie de către oameni de afaceri care avea relații cu spitalul.

Un om din Malaxa descrie procurorilor relația dintre Florin Secureanu și Minodora Ilie ca una între capul plecat și sabia care nu-l taie!

Deși a fost scos de pe siteul omenia.ro, Adrian Secureanu a fost rapidi eliminat după ce ziarul i-a expus faptele, la finalul lui noiembrie 2016.

Dar numele lui a rămas în revistele fundației, alături de Preafericitul Daniel, Ioan Talpeș, Prințesa Lia ori Prințul Paul.

”O parte importantă a banilor scoși la negru din spital de Secureanu mergeau către Fundația Omenia”, le mărturisește el magistraților. Evazionate, taxele de sănătate ale românilor călătoreau cu Secureanu pe coridoarele puterii oculte de la hotel Phoenicia.

De ce? ”Ca să intervină pentru el ori de cîte ori e nevoie”.

Un exemplu? ”În 2010, Gheorghe Florea, de la Fulgerul Bragadiru, a primit lucrări grele de tot la Malaxa, la cererea expresă a lui Sorin Oprescu. Dar, la un moment dat, lanțul de iubire dintre Florea și Secureanu, amîndoi masoni și amîndoi curtenii lui Oprescu, s-a rupt. Secureanu n-a vrut să-i mai plătească lui Florea”.

Urmarea? ”Oprescu a pus ochii pe Secureanu și a vrut să-l zboare de la ”Malaxa”. Secureanu a aflat și s-a dus glonț la Minodora Ilie, la fundația Omenia. Minodora i-a chemat pe Oprescu și pe Secureanu și i-a împăcat”.

10 milioane de euro a plătit ”Malaxa” către firma lui Gheorghe Florea pentru reperații, plăți socotite în neregulă de către Curtea de Conturi.

E puțin probabil ca toate aceste istorii reale, întîmplate pe milioane de euro scoși din buzunarul bolnavilor români, să apară în ”Memoriile” generalului de brigadă Constantin Onișor.

De data asta poate le scriu magistrații.”, scrie Tolontan, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.