Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan DEZVĂLUIE: Secureanu și-a pus fata pe listele romilor pentru a intra la un liceu de top

www.tolo.ro
Florin Secureanu

Cătălin Tolontan a continuat pe blog-ul său seria investigațiilor în ceea ce-l privește pe fostul șef al Spitalului Malaxa. Conform anchetei jurnalistului, Florin Secureanu și-a pus fata pe listele romilor cu ajutorul fiului Mamei Omida.

"'La un moment dat, am văzut în spital cîțiva romi cunoscuți, de prin una dintre organizațiile lor. Au venit cu familia, la analize. Erau pilele managerului și, în cazurile acestea, știam că trebuie să le facem totul gratis și repede. Am aflat că-și băgase fata la liceu pe locurile romilor și le dădea la schimb servicii în spital”, spune un angajat din „Malaxa”.

Florin Secureanu are un băiat, 12 ani, și o fată, 15 ani.

”Pe băiat vrea să-l facă ziarist și îl împingea pe scenă să ia interviuri Minodorei Ilie pe la galele Fundației Omenia”, povestește un apropiat.

”Și-au urcat imaginile pe net și sînt jenante! I-am zis să înceteze să-și expună copiii. Dar Secureanu face doar ce vrea. După aceea, fiul i-a luat un interviu tatălui în revista școlii. Vă dați seama?!'.

În vara acestui an, fata termină clasa cu media generală 10 în anii V-VIII.

E șefa de promoție 2016.

Dar la examenul de capacitate nu ia notă suficient de mare, astfel încît media sa de admitere, puțin peste 9, nu o plasează la liceul pe care și-l doreau.

Și, atunci, fata apare pe lista dedicată copiilor romi!

Cu statut fabricat de copil rom, Secureanu își bagă fata la unul dintre cele mai bune licee bucureștene, unde media de intrare este peste 9,50!

Citește și: Cine îi dădea lui Oprea prime de 3.500 de mărci în anii '90

Liceul e unul dintre primele două din Capitală și pe locurile trei-patru din țară.

”Florin Motoi, fiul Mamei Omida, a venit la manager. Secureanu a intrat în cabinet cu el. Fata a ajuns pe locurile dedicate romilor”, povestește un om din spital. Ce ONG s-a folosit, nu știe nimeni.

Inspectoratul școlar a refuzat să facă public numele ONG-ului care i-a eliberat adeverința fetei lui Secureanu.

Cert e că, la Malaxa, au apărut recompensele. Cele nevăzute, nu se cunosc. Cele știute au constat în analize pentru rudele intermediarului.

Aproape o treime din locurile dedicate romilor la nivel național în 2016 sînt la liceele bucureștene.

Dintre toți romii intrați în București, în număr de 497, fata lui Florin Secureanu este singura care absolvise clasele 5-8 cu media perfectă: 10.

Florin Motoi, președintele Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi (UNCR), spune că-l știe pe Secureanu, însă afirmă nu este implicat în povestea admiterii fiicei acestuia.

– Bună ziua, domnule Motoi. Vă știți cu Florin Secureanu?

– L-am cunoscut acum vreo 29 de ani, pe când lucra, împreună cu tatăl dânsului, la Complexul Socului din Pantelimon. Era masor. Însă apoi a urmat o pauză îndelungată. L-am reîntâlnit acum câteva luni, la un restaurant, și am vorbit despre un proiect de telemedicină pe care voiam să îl implementez în comunitățile de romi din România. Unele n-au nici dispensar, aveau nevoie de acest proiect. M-am întâlnit cu dânsul, am fost și la Malaxa, unde am prezentat proiectul. Aveam nevoie de o instituție medicală care să ne susțină. Însă atât. Nu s-a materializat nimic, din păcate.

– Dânsul face parte din organizația dumneavoastră, UNCR? Aparține comunității romilor?

– Nu. Nu știu să facă parte din comunitatea romilor, iar de noi nu aparține sigur.

– Fata dânsului a intrat la liceu pe locuri de romi. Este instituția condusă de dumneavoastră implicată în vreun fel?

– De ce an e vorba?

– Iulie 2016.

– Nici nu avea cum. M-am reîntâlnit cu el după, acum vreo 3 luni. Orice organizație o putea recomanda. Și totul se face pe baza unei declarații pe proprie răspundere. Pentru că nu poți stabili cu exactitate dacă străbunicii cuiva erau romi. OK, cine vorbește limba, da, e clar. Însă la ceilalți e mai dificil. Însă nu, categoric n-avem implicare. Se poate verifica, ușor, la dosar, la școală.

„Să știți că domnul Secureanu e un om bun. Nu zic de treburile legale, vorbesc omenește. A ajutat mulți oameni, pe alții i-a luat de pe stradă, are un suflet bun” Florin Motoi, președinte UNCR", a scris jurnalistul pe blog-ul său.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.