Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, dezvăluiri EXPLOZIVE din procesul Gala Bute. DNA și Înalta Curte au sos la iveală un serviciu mai puțin cunoscut al BRD

stareapresei.ro
tolontan

Motivarea sentinței din procesul ”Gala Bute” conține fapte care ies pentru prima oară la iveală. Unele sunt întâmplări mici, dar care descriu un fel de a acționa nu doar al statului, ci și al companiilor multinaționale, scrie tolo.ro.

În motivarea redactată de judecătorii Angela Dragne, Leontina Şerban, Florentina Dragomir și de magistratul asistent Silvia Stoenescu apare momentul în care Elena Udrea îl ajută pe Rudel Obreja să obțină creditul de la BRD în termeni la care un client nu poate nici să viseze, lucru care îl face pe jurnalistul Cătălin Tolontan să pună sub semnul întrebării profesionalismul angajaților instituției de credit.

Conform acestuia, DNA și Înalta Curte au sos la iveală un serviciu mai puțin cunoscut al BRD, deplasarea directorilor la sediul clienților care solicită credite de 2 milioane euro.

Coreea de Nord, avertisment crucial la adresa SUA! Patru rachete, gata de lansare

Banca a finanțat Gala Bute în condiții unice.‌ Obreja cere peste 2 milioane de euro de la BRD. Ca să-i rezolve problema, ministrul Elena Udrea îl trimite pe organizator la Sorin Popa, director general adjunct al BRD Societe Generale. Popa îl primește imediat pe Obreja și, audiind martorii, procurorii DNA află cum s-au petrecut lucrurile mai departe.

Olguța Vasilescu anunță o NOUĂ lege a pensiilor. Ce surpriză pregătește ministrul Muncii

Sorin Popa o cheamă imediat la sediul central pe Liliana Groza, directorul general adjunct al sucursalei care urmează să îi dea credit lui Obreja! În aceste condiții, Obreja primește iute creditul”, face Tolontan un scurt rezumat al afacerii, care a sărăcit bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu 10.175.168,44 lei.

Aceasta pentru că ministerul a garantat creditul acordat de bancă firmei lui Rudel Obreja, fără a avea măcar o garanție că serviciile vor fi prestate integral și conform contractului. Situția este unică, după spusele unor funcționari din MDRT audiați în dosar.

Judecătorii menționează inclusiv că șeful băncii ar fi sunat la minister ca să afle cum trebuie să sune hârtia, inversându-se practic rolurile.

De altfel, șefii BRD care au venit după Sorin Popa inițial și-au apărat directorii, dar mai apoi au făcut declarații publice explicite la situații în care oamenii lor au scăpat prea ușor de justiție în cazuri în care banca însăși a fost prejudiciată. Dar, în materie de prejudicii, nu e cazul Galei Bute.

Prin diverse metode, unele constituindu-se în capete de condamnare în prima instanță pentru Elena Udrea, fostul ministru a avut grijă ca banca să recupereze integral suma de 10.175.168,44 lei acordată de BRD lui Rudel Obreja. 10 milioane de lei plus comisioanele legale, totul achitat din bani publici”, concluzionează Cătălin Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.