Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan îl face praf pe Gabriel Oprea: Personaj-impostor, accident istoric

oprea

Stelian Tănase a mărturisit că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfierbîntat, foarte opărit” ca să scoată de la TVR știrea despre plagiatul său. Pentru că Tănase s-a ținut tare, Oprea ar fi decis să-l mazilească. Jurnalistul Cătălin Tolontan analizează situaţia TVR şi îi conturează o imaginea de impostor lui Gabriel Oprea.

"Oprea e unul dintre accidentele istorice ajuns în elita unui stat în condițiile în care el ar avea probleme la examenul de capacitate și dacă ar fi meditat de Stephen Hawking. Într-un mileniu în care țările de succes mizează pe educație, pe inovație și pe cultură democratică asociativă, varianta noastră la Victor Ponta este Gabriel Oprea, un tip cu o viziune militaristă și secretomană", scrie redactorul-şef al Gazetei Sporturilor, pe blogul personal.

Vezi şi: Şeful TVR, acuzaţii incendiare la adresa lui Oprea: M-a sunat foarte opărit

Potrivit lui Tolontan, cel mai mare secret al lui Gabriel Oprea nu este plagiatul. "Secretul este cum și-a făcut el averea și, ca orice om care nu-și poate justifica traiul prin fișele de la ANAF, va veni o vreme cînd misterul se va deconta cu spargere de nori. Ca om public, veniturile neexplicite se răzbună întotdeauna. Cînd ai în prim plan un personaj-impostor precum Oprea, orice temă atinsă de el este, involuntar, falsificată. Nu pentru că omul e populat de rea intenție, căci Oprea, așa cum înțelege el lumea, crede că face bine țării sau televiziunii, ci pentru că, pur și simplu, nu se pricepe. Nu e locul lui acolo", mai scrie jurnalistul, pe tolo.ro.

Problema TVR, spune Tolontan, este dimensiunea instituţiei, ineficienţa financiară, fiind nevoie de o reformă profundă pentru a schimba modelul falimentar al televiziunii publice.

"Oprea e bun la tăvăleală. E antipatizat în mediile jurnalistice, inclusiv în alea pe care le stăpînește acum. Cineva ar putea să-i explice că botnița nu îi convertește pe cei cenzurați în suporteri, ci în viitori vorbitori frustrați. Iar ce a făcut el e nepermis. Dar, sincer, problema TVR nu e Oprea, ci TVR", mai scrie Cătălin Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.