Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, REACȚIE ACIDĂ la adresa Procurorului General după răsturnarea de situație din Hexi Pharma

stareapresei.ro
tolontan

Răsturnare de situaţie în dosarul Hexi Pharma. Cele mai multe teste, realizate de Institutul Cantacuzino, dar și de un laborator din Italia arată că dezinfectanții aveau concentrații în limite legale.

Rezultatele sunt uluitoare, în condițiile în care Ministerul Sănătății a susţinut că subsțantele produse de Hexi Pharma erau diluate și de 2000 de ori.

Procurorul general Augustin Lazăr nu exclude posibilitatea ca anchetatorii să facă noi controale în spitalele care au folosit dezinfectanţi de la Hexi Pharma.

Coreea de Nord SFIDEAZĂ rezoluțiile ONU și lansează o RACHETĂ BALISTICĂ. Reacția Japoniei

Jurnalistul Cătălin Tolontan apără investigaţia sa în scandalul Hexi Pharma, cere o analiză în străinătate a produselor acestei firme şi afirmă că Augustin Lazăr a fost "atât de confuz", prezentând episodul din 23 august - „ziua în care procurorul general a întors armele de la fapte la Science Fiction”.

„Involuntar, momentele cele mai riscant-derutante pentru justiția din România sînt cele în care procurorul general Augustin Lazăr este surprins de presă în fața Parchetului General.

De regulă, el apare în cadru cu aerul unui trecător plecat la piață și interceptat de televiziuni ca să se pronunțe despre pericolul încălzirii globale. Și vorbește cam la fel.

Astăzi, întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale”, scrie Tolontan pe blogul său.

ATENTAT cu bombă în Thailanda: 31 de VICTIME / FOTO

El a explicat că analizele despre care vorbeşte procurorul general se referă la eficienţă, nu la diluare.

"Nu există noțiunea de diluare legală a biocidelor, alta decît cea de pe etichetă. Ca să păstrăm adevărul, magistratul nici nu a vorbit despre ”diluare legală a concentrației”, dar comunicarea lui a fost atît de extraterestră, încît se putea înțelege inclusiv asta. Revenind, singura diluare legală e cea de pe etichetă! Sau, dacă legea s-a schimbat, să fim anunțați cu toții: ne fondăm companii care vor ambala ”Suc de portocale 100%!” în care vom pune doar 10% portocale că oricum miroase a portocale.
Ce, înșelăm pe toată lumea?! Nu-i nimic, dacă ne prind o să spunem că ne persecută Sistemul și se urmărește izgonirea portocalelor din ghivece", a explicat Tolontan.

CUTREMUR puternic în Italia. Mai mulți morți/ FOTO&VIDEO

El a apreciat că, de fapt, ceea ce a dorit să spună Augustin Lazăr a fost că substanțele cu grad mare de falsificare au picat și testul de eficiență, iar cele cu grad mai mic de falsificare, au trecut testul de eficiență.

"Nu, dezinfectanții falsificați nu erau eficienți! Legea arată clar că, atunci cînd un biocid este autorizat în Europa și în România, testele de eficacitate sînt mult mai extinse decît cele ale căror rezultate le-a bălmăjit procurorul general ET.

O societate își probează maturitatea cînd urmărește faptele pînă la capăt (...)

E bun și AXN Sci-Fi.

Dar nu de dimineață pînă seara.", mai afirmă jurnalistul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.