Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toma Coconea a încheiat pe locul 11 concursul Red Bull X-Alps

toma coconea

Salvamontistul român Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, la care au participat 31 de sportivi din 20 de țări.

La cea de a opta ediție a celei mai dificile competiții de anduranță din lume, sportivii au luat startul la Salzburg (Austria) într-o cursă care avea să le testeze limitele — 1,138 km aerieni. Ei au traversat Alpii până la Monaco, atingând șapte puncte din șapte țări.

Dintre cei 31 de concurenți, numai doi au ajuns pe salteaua de la Monaco. Elvețianul Christian Maurer și-a adjudecat cea de a cincea victorie consecutivă, el reușind această performanță în 10 zile, 23 ore și 23 de minute. Al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.

Pentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile, se afla pe locul 11, în cel de-al șaselea punct, la 271 km distanță de finiș.

"A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-a fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi. Oricum, m-am bucurat de cursă, de coechipieri și am fost mândru că am pus steagul României încă un an pe harta celei mai dificile competiții de anduranță din lume", a spus Coconea.

Coconea a fost de două ori vicecampion Red Bull X-Alps. În 2011 s-a mai întâmplat ca numai doi concurenți să încheie cursa. Atunci a fost vorba de Christian Maurer și Toma Coconea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.