Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac: Îngrijorările CE privind creşterea economică şi legea salarizării sunt justificate

facebook.com
Eugen Tomac

Preşedinte executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că "îngrijorările" exprimate de Comisia Europeană cu privire la creşterea economiei româneşti şi viitoarea legislaţie în materia salarizării sunt justificate, deoarece PSD şi-a construit proiecţia bugetară pe "minciună şi propagandă". "Orice proiecţie bugetară construită pe minciună şi propagandă mai devreme sau mai târziu iese la suprafaţă. PSD a minţit în campania electorală că va da şi ceea nu are şi iată că, ceea ce au semănat, încep să şi culeagă. Deci, sunt justificate aceste îngrijorări (ale Comisiei Europene - n.r.), pentru că nu e normal să vii cu un proiect de lege şi să nu prezinţi sursa bugetară şi impactul bugetar pe care-l va avea. Deci, din punctul acesta de vedere lucrurile sunt destul de clare şi, urmărim şi noi cu multă atenţie evoluţiile. Este un mesaj îngrijorător", a afirmat Tomac, pentru Agerpres.

Comisia Europeană a revizuit în scădere estimările pentru acest an referitoare la creşterea economiei româneşti şi deficitul public şi a avertizat, totodată, că proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale. Conform previziunilor economice de primăvară publicate joi de CE, economia românească ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2017, sub estimările cuprinse în previziunile din iarnă care indicau o creştere a PIB de 4,4%.

Pentru 2018, Comisia Europeană îşi menţine estimările potrivit cărora avansul economiei româneşti urmează să încetinească la 3,7%. "Creşterea reală a PIB este estimată să rămână solidă, pe fondul relaxării fiscale şi majorărilor salariale. (...) Deficitul bugetar va continua să crească din cauza reducerilor de taxe şi majorării cheltuielilor publice", se arată în raportul Comisiei Europene.

Conform noilor estimări, deficitul public ar urma să ajungă la 3,5% din PIB în 2017 pentru ca în 2018 să ajungă la 3,8%. CE şi-a revizuit şi în acest caz estimările faţă de luna februarie, când prognoza un deficit de 3,6% din PIB în 2017 şi unul de 3,9% din PIB în 2018. Proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa estimărilor fiscale, cu un impact potenţial de până la 2% din PIB asupra balanţei guvernamentale în 2018", avertizează Comisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.