Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Top Gun" Iohannis 2.0 - Rusia și americanii, Koveși și secuimea

Digi24

De câteva luni încoa' românii și-au adus aminte că au un președinte în fruntea statului, care, culmea, începe să devină și președinte-jucător. Somnul națiunii a fost perturbat de vizita lui Iohannis la Casa Albă, iar de atunci surprizele tot continuă. Până când?

content-image

Învierea lui Iohannis s-a produs pe tărâm american, acolo unde șeful Statelor Unite l-a numit pe președintele nostru „un bun prieten" şi a început vizita oficială prin a spune că este „o onoare" să-l primească pe sas la Casa Albă şi să contribuie întovărășiți la consolidarea relaţiilor româno-americane. Și să nu uităm și conferința de presă din grădina trandafirilor, unde Iohannis s-a descurcat mai mult decât onorabil, vorbind o engleză care a fost mai corectă, pe alocuri, față de cea a lui Trump.
.
După ce a terminat periplul american, președintele nostru s-a întors într-o Românie aflată într-o confuzie vizibilă legată de activitatea Laurei Codruța Koveși, însă la început nu a vrut să comenteze mare lucru pe marginea acestui subiect, ci a preferat să lase lucrurile într-un suspans care creștea audiența televiziunilor de știri din România.
.
Și acum, acțiunea care a trezit din somn și fanii președintelui - Klaus Iohannis s-a remarcat la prima sa vizită la Baza Militară Mihail Kogălniceanu! Lângă Constanța, șeful statului s-a întâlnit cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, primul remarcându-se într-un mare fel. Nu prin vreun discurs deosebit, ci prin ținuta aleasă. Căpetenia statului a venit îmbrăcată în cămașă albă și pantalonii de aceeași culoare, ținută pe care a accesorizat-o cu o pereche de ochelari în stil “aviator”.
.
Am zis că nu a avut un discurs deosebit? Aoleu, scuze, uitasem de declarația lui că suntem mai tari ca rușii: Klaus Iohannis se declară mândru de soldaţii români şi crede că, dacă ar fi cazul, ar putea să le ţină piept până şi ruşilor. Cui i-a făcut confindența asta? Unui corespondent al radioului public din Washington. Interesant...
.
După Kogălniceanu, al nostru a mai făcut una ca lumea, în sensul în care a explicat ceea ce oamenii credeau, dar nu îndrăzneau să spună: a declarat că este mângâiat de activitatea DNA și că nu și-ar dori vreo schimbare la vârful instituției. Pam-pam! Mai mult, în cea de-a doua intervenție din ziua respectivă, care a avut loc la Ceremonia organizată de Ambasada SUA cu ocazia zilei naționale, Klaus Iohannis a transmis un mesaj Guvernului României în care specifica faptul că trebuie să existe respect pentru statul de drept.
.
Iar marți, 18 iulie, tot Iohannis a avut parte de un moment inedit la Miercurea Ciuc, acolo unde a avut o vizită mai neobișnuită. Președintele a primit de la primarul din Sfântu Gheorghe steagul Ținutului Secuiesc inscripționat cu data în care a fost ales președinte și procentul obținut în secuime. La rândul său, Iohannis a ținut să le ofere maghiarilor ”tricolorul nostru, al tuturor” și le-a reproșat faptul că au folosit la această întâlnire ”dintr-o eroare” steagul Ungariei.
.
.
Bun, acum hai să ne gândim la cine au impact aceste acțiuni. Am putea fi înclinați să credem că electoratul de dreapta este "excitat" de comportamentul președintelui și, la urma urmei, singurul ambasador al dreptei mioritice în politica la nivelul înalt, asta după ce Ludovic Orban este încă la faza de construcție, începe să miște și să ne arate că respiră.
.
Dacă ar fi alegeri mâine, să fim sinceri acum, Iohannis nu ar câștiga în fața PSD-ului, dar ar lua un scor care ar surprinde multă lume. Chiar și pe Angela și Donald! Însă pentru a-şi asigura şansele în bătălia pentru al doilea mandat, lucru clar dorit de sas, este indispensabilă existenţa unui partid politic care să se poată transforma în locomotivă electorală. Acest partid ar putea să fie PNL. Sau, cel puțin, logica așa spune, dar v-am mai spus eu cum stă treaba cu logica în politică.
.
Încheind, Iohannis a lucrat bine pe partea de PR și acest lucru se vede cu ochiul liber. Și-a modificat discursul unde a fost cazul, a ieșit din nedeslușirea care-l reprezenta și a clarificat niște lucruri care au prins foarte bine la public. Imaginea lui publică este una mai fresh, însă până când? Asta e întrebarea. Winter is coming! :)

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.