Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Top judete anti-Ponta. Marea surpriza din pole-position

ponta

Inca de la inceputul verii a fost demarata o actiune la nivel national pentru a da posibilitatea cetatenilor sa isi exprime nemultumirea fata de premierul Victor Ponta si sa ii ceara acestuia demisia.

Astfel PNL s-a ocupat sa stranga semanturi in toate judetele tarii si in Capitala pentru a ii cere lui Victor Ponta sa plece din Palatul Victoria.

Potrivit unor surse liberale, primul in topul judetelor anti-Ponta este Constanta, un judet dominat ani buni de PSD. Se pare insa ca problemele cu Justitia ale presedintelui de CJ Nicusor Constantinescu si ale primarului Radu Mazare i-au facut pe constanteni sa vrea o schimbare pana la capat (daca "dreptatea pana la capat" i-a tinut pe alesii lor mai mult in arest decat in birourile de la CJ si de la Primarie). Constanta a strans aproape 30.000 de semnaturi anti Ponta.

Al doilea judet in top este Calarasi, cu aproximativ 24.000 de semnaturi anti-Ponta stranse. Judetul Calarasi este, spre deosebire de Constanta, dominat de liberali. Acestia conduc atat Consiliul Judetean, prin Raducu Filipescu, cat si primaria Calarasi prin Stefan Dragulin.

Podiumul este inchis de Suceava (aproximativ 22.000 de semnaturi), un camp de lupta deschis, unde PNL si PSD isi vor disputa suprematia in alegerile urmatoare. Analizand insa datele liberalilor privind semnaturile anti-Ponta, putem spune ca lucrurile arata promitator pentru liberali in Suceava. In prezent conducerea CJ este detinuta de Catalin Nechifor, insa municipiul Seceava este condus de liberalul Ion Lungu. Alte judete fruntase sunt Arad, Alba si Prahova.

La coada clasamentului se afla judetele dominate de UDMR, mai putin interesate de rafuiala dintre PNL si PSD. Astfel in Harghita liberalii au reusit sa stranga doar 200 de semnaturi anti-Ponta, iar in Covasna aproximativ 550 de semnaturi. Acestea sunt urmate de judetul Salaj (1000 de semnaturi), un alt camp de lupta deschis, unde insa se apre ca suprematia este detinuta de PSD. Social-democratii detin sefia CJ prin Tiberiu Marc, iar resedinta de judet a fost castigata de Radu Capilnasiu (PNL). Tot la coada clasamentului anti-Ponta sunt judetele Valcea, Vaslui si Mehedinti.

Nici Bucurestiul nu este lipsit de surprize. Sectorul anti-Ponta cel mai 'vocal' a fost sectorul 3 (16.000), condus de primarul PSD Robert Negoita, care, potrivit sondajelor, este apreciat de cetateni. Pe de alta parte, sectorul 6 condus de liberalul Rares Manescu este codas la strangerea de semnaturi anti-Ponta. PNL risca sa piarda sectorul 6 la alegerile din 2016, nemultumirea in sector fata de actualul primar fiind intrecuta doar de nemultumirea cetatenilor fata de Marian Vanghelie, de la sectorul 5. Cu toate astea, sectorul 5 a strans cele mai putine semnaturi anti-Ponta din Bucuresti (5000).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.