Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul Coruptiei pe judete

coruptie

DNA a fost in ultimul an un izvor nesecat de dosare penale. Unul dupa altul presedinti de consilii judetene, fosti ministri si parlamentari au fost pusi sub urmarire penala in dosare din ce in ce mai spectaculoase, cu prejudicii din ce in ce mai mari.

Astfel dupa un an de activitate intensa a DNA putem face un top national al coruptiei - faza pe judete, tinand cont unde au fost alesi cei vizati azi de DNA.

1. Neamt - Elena Udrea si Gheorghe Stefan reusesc sa puna judetul lor pe primul loc in top. Primarul resedintei de judet, Gheorghe Stefan este arestat preventiv in dosarul «Microsoft», iar deputatul judetului, Elena Udrea este si ea in arest preventiv in dosarul Gala Bute, dar nu lipseste nici din dosarul Microsoft. Lor li se alatura deputatul PLR Dorinel Ursarescu, si el urmarit penal de DNA.

2. Bacau - Viorel Hrebenciuc si Romeo Stavarache isi plaseaza judetul pe locul 2 in topul coruptiei. Fostul deputat de Bacau Viorel Hrebenciuc este arestat preventiv intr-un amplu dosar privind retrocedari ilegale. Iar primarul de Bacau Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, apoi la domiciliu, ca in final sa fie doar urmarit penal si sa isi exercite in continuare functia de primar. Un alt caz al judetului Bacau, este urmarirea penala a presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea. Anul trecut (2014), in vara, acesta a fost pus sub control judiciar pentru fapte de coruptie, informeaza hunedoaralibera.ro

3. Constanta - Nicusor Constantin si Radu Mazare plaseaza judetul lor pe locul trei in topul coruptiei, ambii avand mai multe dosare pe numele lor, Nicusor Constantinescu fiind arestat la domiciliu.

4. Hunedoara - Judetul Monicai Iacob Ridzi urca pe locul 4 in top dupa condamanrea definitiva a acesteia. O alta 'vedeta' a judetului este Mircea Molot, pana nu demult presedintele Consiliului Judetean, dar care acum este arestat la domiciliu. El a fost acuzat de mai multe fapte de coruptie, alaturi de secundul sau, respectiv secretarul Consiliului, Dan Daniel.

5. Mehedinti -  Senatorul Tudor Chiuariu si baronul Adrian Duicu pun judetul ultimul loc in top. Chiuariu are deja o condamnare definitiva cu suspendare iar in prezent este trimis in judecata in dosarul retrocedarilor in care este implicat si Hrebenciuc. Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, este si el anchetat intr-un dosar penal, fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie.

In topul coruptiei vine tare din urma judetul Prahova unde este in derulare un dosar penal care il vizeaza pe cumnatul premierului, pe deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, dar si pe presedintele CJ Prahova Mircea Cosma - ultimii 2 fiind urmariti penal si in alt dosar DNA. Iar luni dimineata primarul Ploiesti a fost pus si el sub urmarire penala.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.