Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi oamenii preşedintelui. Ei l-au făcut pe Iohannis stăpânul internetului

iohannis

Klaus Iohannis a ajuns preşedinte şi datorită mobilizării de pe internet. La scurt timp după ce a devenit preşedinte, Iohannis a ajuns şi cel mai popular politician european pe Facebook. Radu Negulescu, un tânăr din Baia Mare, relatează pe blogul personal că a coordonat campania online a lui Klaus Iohannis. Acesta enumeră întreaga echipă care a muncit la sediul PNL pentru campania de pe internet.

"Mă crezi sau nu, din august până-n noiembrie am coordonat campania electorală a lui Klaus Iohannis, din perspectiva online-ului și a creației (parțial). La nivelul cel mai de sus, la nivel național. Da, da, sună incredibil. Nici mie nu-mi vine să cred, îți jur. Îmi mai dau din când în când câte-o palmă, poate, poate halucinez. Dar nu, trăirile rămân acolo.

Nu am cuvinte să-ți descriu cum a fost. Și chiar de le-aș avea, nu mi-ar ajunge acest text, ar trebui să scriu o carte. A fost intens, foarte intens. Au fost trei luni și-un pic cât trei ani, au fost trei luni în care m-am reinventat de 10 ori, în care am învățat cât nu mă puteau învăța toate școlile din lume. Nu exagerez când îți zic că efectiv a fost o plimbare de trei luni și-un pic prin infernul neîncrederii. Și fix câteva ore de lumină. Dar nu despre asta vreau să-ți scriu acum.

Pentru că nu m-am plimbat singur prin acest infern. O, nu! Mi-a fost alături o gașcă de oameni nebuni. Efectiv nu pot să le zic altfel.

Despre ei vreau să-ți vorbesc azi…

Să te gândești că ne-am adunat care de pe unde, din domenii, experiențe și chiar orașe diferite. Eram din cu totul alt film. Dacă te uitai la noi, ai fi zis și tu “Ce căutați voi, mă, aici? Ia mergeți înapoi la școală/crâșmă/orice, numai nu aici! Hai, marș!”. Total din filme diferite. Nu ne-ai fi dat o șansă. Nici dracu’ nu ne dădea o șansă. Nici dracu’ nu credea în noi, chiar dacă ne știa sau nu. Ne-au contestat, ne-au luat la mișto, ne-au înjurat – logic, toți ar fi făcut totul mai bine decât noi. Și pe bună dreptate, eram de pe altă planetă. Și gândeam ca atare.

Dar Klaus, domnul Președinte, și câțiva alți oameni din jurul lui au crezut în noi. Eddie, Dan, Iulia, Andrei. O să-ți povestesc la un moment dat și despre ei, pentru că au fost geniali.

Și noi am crezut cu toată ființa-n ei. Total. Până-n ultima clipă.

Asta ne-a legat, asta ne-a sinergizat. Asta ne-a sincronizat.

Împreună cu acești oameni am petrecut 3 luni și un pic într-un subsol de pe Kiseleff. Îi ziceam “bunker-ul”. Trei luni si-un pic am stat acolo. Zi lumină. Acolo, cu toții, în condiții grele de tot, am muncit până la epuizare. Acolo am râs, acolo am teoretizat, acolo am plâns, acolo am creat, acolo am cedat nervos și apoi ne-am resetat.

De acolo am trăit istoria, am pus mâna pe ea efectiv. De acolo, împreună cu acești nebuni, am văzut milioane de oameni răsturnând evenimente, provocând valuri, schimbând traiectorii, unindu-se-n credințe. A fost incredibil.

Revin la ei. N-am fost mulți, să știi. O mână de oameni.

Vlad Tăușance. A fost șeful nostru de strategie. Probabil ai citit de el prin presă. O minte sclipitoare, partenerul meu suprem de dezbateri. Împreună, am schițat principiile strategice după care ne-am coordonat întreaga activitate. Ne-a dat liniile directoare, ideile geniale și a pus pe picioare de la A la Z unele dintre cele mai importante componente ale campaniei. A fucking beautiful mind.

Ioan Dan Niculescu. Creativul șef. Prietenul meu Ioan, împreună cu ai lui de la ARGO, au desenat tot ce s-a văzut online din partea lui Klaus. Identitatea vizuală, sute de materiale, research-uri după reasearch-uri. De neuitat reacția lui Klaus de pe la începuturi: “De unde ați știut că asta este culoarea mea preferată?!”. Din mâna lor trebuia să iasă și campania pe offline, superbă, dar s-a poticnit pe drum. Poate la un moment dat am să ți-o prezint.

Georgiana Bedivan. Campioana intergalactică la limba română. Marea mea descoperire a anului. Georgiana, pe lângă faptul că are o capacitate de înțelegere și execuție total ieșită din comun, este un DEX ambulant. A scris efectiv mii de texte, texte care au ajuns la milioane de oameni de mii de ori. Și a avut 3 greșeli în toată campania. Când se vor face androizi, Georgiana trebuie studiată.

Ionel Bogdan. Prietenul, camaradul și partenerul meu deja consacrat. Ionel a gestionat efectiv mii de campanii pe Facebook, Ionel a turat motoarele care au adus cele peste 1.000.000 de like-uri. I-a stresat non-stop pe cei de la Facebook și ei l-au stresat maxim la rândul lor.

George Tuță. Bunul meu prieten George, care, printre organizare de evenimente și alte cele, a stat în spatele celor mai viralizate video-uri din istoria online-ului românesc. Filmări, prelucrări după prelucrări, non stop, fără oprire.

Roxana Bursuc. Roxana a fost legătura noastră directă cu oamenii. A comunicat efectiv cu zeci de mii de oameni. De una singură, a răspuns la absolut toate mesajele care ne-au venit, indiferent de canal. Și au fost multe, enorm de multe. O muncă de Sisif.

Mihai Sluser. Mihăiță. Lui îi datorez sănătatea mea mintală și faptul că am terminat întreg această experiență. A fost alături de mine și 18 ore pe zi. Atunci când urechile refuzau să mai audă cele 3 alarme, la 5 dimineața intra peste mine și mă dădea efectiv jos din pat. M-a hrănit, m-a energizat, m-a târât la tenis atât de des încât mă simt chiar bun după această campanie.

Bogdan Anghel. Este esența nebuniei cauzată de determinare. Bogdan ne-a găsit pe noi, nu noi pe el. Bogdan, împotriva a tot ceea ce credeau cei din jurul lui (fani Macovei), a reușit să treacă de toate filtrele de noise reduction impuse draconic de mine, a ajuns la noi și ne-a cucerit. Din mâna lui au ieșit unele din demersurile cele mai frumoase ale campaniei.

Cătălin Dumitriu, Cătălina Biholar, Cezar Păun, Robert și Simi. Cătălin și ai lui au produs, cu o precizie militărească, mai tot brutul video și fotografic din această campanie. Efortul lor a fost draconic. Au făcut mii și mii de kilometri prin toată țara, în fiecare secundă în contratimp, alergând de la eveniment la eveniment, de la manifestare la manifestare. Nici lor nu cred că le vine a crede ce au făcut.

Doru Palfi, Robert Frohlich, Istvan, Raul, Tudor, Gelu, Dani, Ana și Anda. Gașca de la Baia Mare pe care i-am chinuit nu de puține ori cu specificații kilometrice pentru site-uri, platforme, tool-uri, câte și mai câte, totul sub egida: “Mâine trebuie să fie gata!”

Alături de noi, în momente cheie, au mai fost și: Savian Boroancă (o serie întreagă de materiale și studii pe baza cărora am construit campanii), Adina Bălan și Anne Marie Obretin (suport cheie în zilele votului, management canale conexe, directive comunicatori), Ștefan Lungu (producție video, evenimente, super brainstorming-uri), Dana Maria Andrei (sfaturi și lumină-n gândurile mele), Cătălin Manciuc zis și Nașul (esential copywriting), Manole și ai lui (omul cu fotografiile oficiale deja consacrate), Dragoș Tudor (omul care, având o expertiză solidă pe zona de editare video, ne-a întins o mână de ajutor ori de câte ori i-am cerut-o).

Aceștia am fost. Echipa de online și creație. Cu toții sincronizați la perfecție, în jurul unui crez comun. Pe ei aș vrea să-i ții minte. Ei nu s-au dat bătuți niciodată. Niciodată", scrie Radu Negulescu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.