Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul despre planurile secrete din PNL: Ce implicări are Klaus Iohannis

PNL

PNL a rămas cu Alina Gorghiu preşedinte unic după ce Vasile Blaga s-a retras din cauza problemelor penale de la DNA. Chiar dacă acum e preşedinte, se pare că Gorghiu nu va fi singură. Planurile secrete ale liberalilor sunt devoalate de jurnalistul Stelian Tănase într-un editorial cu cărţile pe faţă pe propriul blog. De aceste planuri nu ar fi străini nici preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Replică dură pentru Traian Băsescu: Un jurnalist numit 'lingău' îl somează pe fostul preşedinte

"Liberalii par sa se fi dezmeticit repede dupa caderea lui Vasile Blaga. Au ales soluțía unui singur președinte în persoana Alinei Gorghiu. Soluția era cea mai bună in situația dată. Chiar dacă mulți au comentat că în acest fel PNL intră total sub controlul lui Iohannis, nu se vedea altă soluție de moment. Raportatul de forțe din PNL s-a reflectat corect in această rezolvare a crizei – unde problema timpului pină la 11 decembrie este esențială. Unii au considerat că era momentul cel mai bun ca Dacian Ciolos să preia conducerea PNL. Ar fi adus un plus semnficativ de credibilitate și imagine liberalilor și cu siguranță multe voturi în plus. Declarațiile de săptămîna asta date de Iohanis prin care îl impingea de la spate pe Dacian Cioloș să aleagă un partid (se știe care este acela) dacă vrea să fie in continuare prim-minmistrn și in decembrie după algegeri, vizau acest aspect. Dar Cioloș nu s-a lăsat impesionat, a rezistat ultimatumului prezidențial. Cei doi de altfel s-au si văzut la Cotroceni intre patru ochi, dar nu a rezultat nimic de aici.", spune jurnalistul.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie înaintea alegerilor parlamentare: Partid surpriză în Parlament

Stelian Tănase spune de ce ezită Dacian Cioloş să meargă în PNL. "Dacian Cioloș nu s-a răzgindit. Poziția lui este să nu se înscrie intr-un partid și să nu candideze. Astfel ramine un tehnocrat, un independent și la fel și guvernul său. Poziția are multe avantaje petr el in ciuda aparențelor (nu si pentru liberali). Vom afla abia dupa alegeri ce va face. Dacă își continuă cariera la București sau la Burxells. Va intra în PNL după 12 decembrie numai dacă PNL face guvernul. Nu va intra dacă pierde alegerile si PNL intră in opozitie. Dacian Cioloș nu vrea să fie șeful unui partid de opoziție. Vrea la guvernare și anume cu el prim-ministru. E singura lui miză la București", a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.