Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TOTUL pentru Al-Bab: Rebelii sirieni, sprijiniţi de Turcia, au atacat forţele guvernamentale - FOTO

Grupări de rebeli susţinute de Turcia s-au ciocnit cu forţe guvernamentale duminică în apropiere de oraşul al-Bab din nordul Siriei, recent eliberat de sub controlul Statului Islamic (SI), a doua astfel de confruntare din regiune din această lună, transmite Reuters, conform agerpres.

Confruntările de duminică seara s-au produs într-o zonă unde cele două tabere duc campanii separate împotriva Statului Islamic. Rusia, care susţine guvernul sirian, a intervenit pentru a opri precedentele ciocniri.

Citeşte şi: Rusia cere opoziţiei siriene să vină cu o delegaţie comună la negocierile de pace

Noul incident s-a produs în apropiere de oraşul al-Bab, pe care rebelii din Armata Siriană Liberă (FSA) l-au eliberat săptămâna trecută de sub controlul SI. Tot duminică, forţele guvernului sirian au anunţat capturarea oraşului Tadef, situat la 4 km mai la sud.

content-image

Un reprezentant al rebelilor aflat în contact cu una dintre grupările FSA care iau parte la campania susţinută de Turcia din nordul Siriei a spus că rebelii au deschis focul duminică în replică la o încercare a forţelor guvernamentale de a avansa spre o zonă în apropiere de al-Bab.

Conform unui comunicat al FSA, '22 de membri ai regimului' au fost ucişi.

O sursă din cadrul armatei siriene a declarat că rebelii "au luat ca ţintă forţele noastre din Tadef, folosind artilerie şi mitraliere". Sursa, care a descris facţiunile FSA ca fiind "grupări teroriste care aparţin Turciei", nu a oferit niciun bilanţ al victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.