Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRĂDARE, după referendum, în tabăra BREXIT: Cursa pentru funcția de premier va fi una PALPITANTĂ

facebook
brexit

Cursa pentru desemnarea noului șef al Partidului Conservator, care va fi și premierul Marii Britanii după retragerea lui David Cameron, este deja una palpitantă. Ministru Justiţiei, Michael Gove, un aliat al lui Boris Johnson, și-a anunțat candidatura deși majoritatea comentatorilor credeau că acesta îl va susține pe fostul primar al Londrei. În cursă, ba chiar în pole position, a intrat și ministrul Afacerilor Interne, Theresa May.

Încă doi torţionari, DECONSPIRAȚI, au fost dați pe mâna justiției

Ministru Justiţiei, Michael Gove, s-a înscris joi dimineaţă în cursa internă pentru şefia conservatorilor, după demisia premierului David Cameron din poziţia sa în cadrul partidului şi, respectiv, executivului. Gove a reprezentat una dintre cele mai importante voci ale conservatorilor pentru ieşirea Marii Britanii din UE, deşi este un politician apropiat de prim-ministrul demisionar, scrie Reuters, citată de News.ro.

ALERTĂ - Victor Ponta a PLAGIAT. I se retrage titlul de doctor/ OFICIAL

Anunţul este unul surprinzător, tocmai pentru că Gove a susţinut anterior că nu are niciun gând să îi urmeze lui David Cameron la conducerea Guvernului şi presa relata că îl va susţine în cursa internă pe fostul primar londonez Boris Johnson.

Însă, Gove a decis că Johnson nu este potrivit să conducă Marea Britanie într-un context politic complicat, precum cel generat de rezultatul referendumului britanic.

Cât câștigă vedeta Antenei 3, Oana Stancu: Suma este FABULOASĂ

”Am vrut să contribui la construirea unei echipe în spatele lui Boris Johnson, pentru ca un politician care a cerut ieşirea din UE să aibă ocazia de a ne conduce spre un viitor mai bun. Însă, am devenit din ce în ce mai reţinut faţă de ideea că Boris ar putea să construiască o echipă potrivită pentru confruntarea care-l aşteaptă”, a declarat demnitarul britanic.

Unii comentatori folosesc cuvântul "trădare" pentru a descrie gestul lui Gove și spun că acesta l-a anunțat pe Johnson de decie cu doar 5 minute înainte de a face anunțul public.

ISIS a publicat harta TERORII: Care sunt zonele cu risc MAXIM de atac

În cursa internă a conservatorilor, care va determina viitorul lider al executivului, favoriți sunt ministrul de Interne Theresa May şi Boris Johnson.

În urma mutării lui Gove, șansele lui Johnson par să scadă simțitor.

Ex-ministrul Apărării, Liam Fox, îşi va încerca la rândul său norocul, alături de ministrul pentru Pensii, Stephen Crabb.

Rezultatul cursei interne va fi anunţat pe 9 septembrie. Între timp, sondajele de opinie o dau drept favorită pe Theresa May.

Peste 50 de ARME descoperite la un hotel de lux din București

Mircea Băsescu vrea să fie eliberat. Cu ce problemă s-a prezentat la Curtea Constituțională

Bugetarii vor avea mai multe zile libere: Proiectul revoluţionar al unui deputat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.