Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tradatorii PNL, la mana 'loialistilor'. Cine decide soarta 'fiilor ratacitori'

sigla noua pnl

PNL este dispus sa primeasca inapoi in partid 'fiii ratacitori' care au parasit partidul cu ocazia ordonantei migratiei politice, data in preajma campaniei electorale pentru presedintie. Acum insa au problema modului in care vor face selectia celor pe care ii vor primi inapoi, mai ales ca au existat atat lideri liberali printre care chiar presedintele PNL, atunci, Klaus Iohannis care s-au pronuntat impotriva 'tradatorilor'.

PNL Arges a gasit metoda - primarii 'loilisti' vor tecide soarta 'tradatorilor'. Alesii locali care au ramas fideli PNL, vor decide pe care dintre 'tradatori' ii vor primi inapoi in partid pentru alegerile locale din 2016.

"Am convocat o şedinţă a Biroului Politic Judeţean, unde i-am invitat şi pe primarii noştri (...). Noi am avut 42 de primari în total, acum mai avem 22, deci 20 de primari au plecat. Ţinând cont de acest lucru - şi de onoare, de eficienţă politică (...) dar şi pentru a nu-i nedreptăţi pe cei care au fost fideli partidului - am convenit ca analiza fiecărui caz în parte să o facă primarii care au rămas fideli partidului. Deci, practic, dacă un primar care a plecat din PNL sau din PDL până la fuziune doreşte să vină şi să candideze pentru PNL, trebuie să ia acceptul colegilor primari. Dacă cei 22 de colegi rămaşi hotărăsc că trebuie primit înapoi în partid, atunci mă voi supune deciziei, făcând propunerea Biroului Politic Judeţean", a declarat senatorul Ion Popa la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că personal nu a fost de acord cu reprimirea primarilor care au trădat, dar a fost nevoit să se supună majorităţii.

"Eu le-am spus punctul de vedere, nu vreau să-i primesc. Eu nu sunt de acord să-i primim pe cei care au plecat (...), dar am doar un vot în Biroului Politic Judeţean (...) şi în democraţie se spune că minoritatea se supune majorităţii", a explicat Ion Popa.

Celălalt copreşedinte al PNL Argeş, consilierul judeţean Dănuţ Bica, a afirmat că, până în prezent, nu au fost primite solicitări de reînscriere din partea primarilor plecaţi la alte partide în baza OUG nr. 55/2014, deoarece aceştia şi-ar pierde mandatele, singurii care pot reveni fără consecinţe fiind cei care s-au declarat independenţi.

"Ceilalţi primari, care au plecat la PSD, de exemplu, nu pot să facă acest gest acum, oficial, pentru că şi-ar pierde calitatea de primar. (...) Astfel de mişcări sunt de aşteptat spre final de mandat, înainte de alegerile locale de anul viitor", a spus Bica.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.