Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traducere din Dragnea în limba română

stiripesurse.ro
Liviu Dragnea

În zilele premergătoare consultărilor de la Cotroceni, Liviu Dragnea a avut un discurs atipic și pe termen mediu și lung, riscant. A fost evaziv, a avut o tehnică de a confuza ziariștii (face o pauza ca și cum ar fi încheiat apoi, în timp ce ziaristul pune întrebarea următoare, revine și continuă cu primul răspuns), șamd. Declarația de anunțare a marcat revenirea lui Dragnea de un discurs mai clar. Totuși, Liviu Dragnea continuă să vorbească în cod. Prudență până la capăt. Mai jos, vedem o propunere de descifrare a unor fraze cheie.

Dragnea: „Neprimind până azi-dimineață nici un semnal de la președinte pentru a avea o discuție, o consultare sau un dialog, am venit cu o soluție."
„În același timp, am ținut cont de două lucruri: de afirmațiile repetate ale președintelui României și, în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare.”

Traducere: Iohannis putea veni să ne înțelegem, să trecem legea prin CCR, să ne dea timp să o schimbăm. A ales să ne stea în cale.

Dragnea: „Responsabilitatea politică e în primul rând la mine și nu am de gând să o las. Nici primul-ministru, nici miniștrii care vor fi în Guvern nu vor merge acolo să lucreze pentru imagine personală, pentru și prin scandal, nu vor merge acolo ca să dea bine la presă, ci ca să crească România.”

Traducere: Este guvernul meu, eu am aprobat programul de guvernare, partidul meu a fost votat, cine are alte idei va regreta.

Dragnea: „A trebuit să țin cont de dorința de a face o propunere de prim-ministru care să-mi dea garanția că îndeplinește câteva condiții. Nu merge acolo pentru a-și construi un proiect personal, pentru a face acțiuni pentru presă. Să-mi dea garanția că e un om care muncește, care știe...”

Traducere: Am garanții de loialitate.

Dragnea: „Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte”

„Plec de la prezumţia de buna credinţa a președintelui, pe care ne așteptăm să o exercite în zilele următoare. Nu cred ca președintele va acționa împotriva unui vot popular și împotriva unei majorități clare, constituite, și care ar putea de azi să se și mai mărească. Eu sunt un om consecvent și tot ce am spus în această campanie va fi respectat. Am spus de la început ca vom avea o singură propunere. Punct. Nu are rost sa venim cu a doua propunere.”

Traducere: Ori Shhaideh, ori suspendare.

Dragnea: „Am înțeles ca actualul guvern a ținut neapărat să îngreuneze aplicarea programului nostru dar am refăcut calculele și, în loc de 2.7% din PIB deficit pentru anul viitor cum era programul nostru am (ajuns la?) 3,95 %.”

Traducere: Cioloș ne-a dus la limită, aproape de un deficit de 3%. De aici încolo este vina lui. Dacă depășim deficitul, e vina lui. Dacă nu am bani să dau la baronii locali, tot vina lui este.

Dragnea: „Am văzut și eu declarația Avocatului Poporului, e o declarație foarte curajoasă” (N. red.: vorbește despre declarația conform căreia Avocatul Poporului nu va sesiza CCR privind legea care îl împiedică pe Dragnea să fie premier decât după finalizarea procedurii curente de alegere a premierului.)

Traducere 1: Ciorbea e un laș, trebuie să fi fost amenințat cumva, poate chiar șantajat.

Traducere 2: Ciorbea are curajul de a mă sfida pe mine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.