Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic ilegal de deșeuri la groapa de gunoi Glina, care funcționează fară autorizație de mediu

gunoi groapa de gunoi Glina

Groapa de gunoi de la Glina funcționează în ilegalitate având în vedere că autorizația sa de mediu a expirat la data de 01 iunie 2017!

Pe fondul crizei politice care a pus stăpânire pe România în ultimele zile, instituțiile statului și vigilența acestora se pare că a fost paralizată, toată atenția îndreptându-se către Palatul Victoria. Se știe că în momente ca acestea se creaza situații favorabile pentru cei care vor să eludeze legile și care așteptă conjuncturi favorabile pentru speculații infracționale.

Această situație devine și mai gravă atunci când firmele implicate în activitățile ilegale acționează în domeniul ecologiei, deoarece efectele acestor acțiuni în situații de criză politică și de neatenție din partea instituțiilor statului au repercusiuni grave, care se pot întinde pe zeci și chiar sute de ani, afectând în mod grav oamenii, sănătatea acestora, liniștea, aerul curat, apa din fântâni, într-un cuvânt, viața și viitorul acestora.

Profitând de neatenția Gărzii de Mediu, la groapa de gunoi de la Glina se întâmplă în prezent un adevărat dezastru ecologic și se practică un trafic ilicit de deșeuri cu potențial periculos pentru populație, toate acestea în lipsa autorizațiilor de mediu, cu încălcarea fragrantă a celor mai elementare legi din România. Tot acest circuit al deșeurilor se face fără a fi verificat de nicio instituție iar sesizările oamenilor disperați către Garda de Mediu și către alte instituții competente ale statului rămân fără nici un rezultat deoarece toți și-au focusat atenția pe criza politică din prezent care polarizează orice atenție.

Oamenii disperați de lângă groapa de gunoi Glina, care au fântânile pline cu levigat, care nu pot respira nici măcar un aer poluat, ci ceva cu mult mai grav, un aer amestecat cu hidrogen sulfurat, au îndrăznit să facă reclamații către Garda de Mediu și chiar plângeri penale către instituțiile care au crezut ca le pot rezolva problema. Văzând că nu au primit răspuns și că sunt ignorați în totalitate, ca niște comunități care nu aparțin nimănui, oamenii de diverse categorii sociale, au hotărât ca sâmbătă 17 iunie la ora 12:00 să se strângă în fața gropii de gunoi de la Glina și să invite autoritățile pentru a lua măsurile necesare, pentru a opri traficul ilegal de deșeuri si pentru a-i opri pe aceia care aduc deșeurile toxice care le distrug viața și a arata tuturor situația gravă prin care trec.

Apelul acestor cetățeni se adresează în primul rând Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Ministerului Mediului, care în momentul de față se pare că a rămas fără ministru, Poliției Județului Ilfov, tuturor televiziunilor și ziarelor, TVR 1, Pro Tv, Antena 1, Realitatea TV, Digi 24, Evenimentul Zilei, Capital, Libertatea, Romania Liberă, Cotidianul și asociațiilor specializate în protecția mediului.

Din declarațiile celor nemulțumiți, acestă acțiune disperată a oamenilor din Glina și Popești-Leordeni, poate fi compromisă de presiunile și interesele celor care acționează în acest moment în ilegalitate, care transportă și depozitează deșeuri și poluează zona în lipsa oricăror autorizații.

Această poluare care se întâmplă la groapa de gunoi Glina are repercusiuni grave și pentru locuitorii din București datorită faptului că pânza freatică poate transporta toate componentele toxice din deșeuri și poate infecta apele subterane din direcția în care curge și implicit din București și din împrejurimi. Cetățenii disperați își pun speranța în instituțiile statului, care, în ciuda crizei politice, speră să ia măsuri și să acționeze pentru protecția sănătății și a viitorului lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.