Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIA continuă pentru micuța Alessia. Decizie revoltătoare a Tribunalului București

spynews.ro
hector irina cristescu

Tribunalul Bucureşti a decis ca o fetiţă de numai 2 ani să fie trimisă cu forţa în Mexic, la familia tatălui ei, în detrimentul familiei mamei, care a crescut-o aici, în ţară, de la 2 luni. Este vorba despre dosarul în care e implicat miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume, şi românca Irina Cristescu, şi ea membra unei familii foarte înstărite de la noi. REACȚIA familiei e însă disperată.

Cei doi s-au cunoscut la New York, în 2011, şi s-au căsătorit câteva luni mai târziu, iar în 2014 s-a născut fiica lor, Alessia Miroslova.

După numai două luni însă, Irina Cristescu şi-a luat fetiţa şi a fugit din Mexic la bordul unui avion privat, pe care familia ei ar fi plătit 160.000 de dolari.

Hector Bitar a reacţionat dând-o în judecată pentru răpire internaţională de copii. În cadrul acestui proces, instanţa a decis marți ca micuţa Alessia Miroslava să fie trimisă înapoi în Mexic.

Lupta familiei Cristescu pentru salvarea Alessiei Miroslava, fiica de doi ani a Irinei Cristescu si a cetateanului mexican Hector Bitar de la Pena, continua. Mama fetitei este hotarata sa faca toate demersurile in instanta pentru ca Alessia sa ramana alaturi de ea, in Romania, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat o decizie halucinanta si fara precedent: copilul va avea domiciliul in Mexic, alaturi de tatal al carui comportament violent a fost stabilit de catre experti.

Vezi și: Elena Băsescu se implică în cel mai mediatizat scandal al săptămânii: ”Mi se pare ȘOCANT”

Calin Andrei Zamfirescu, avocatul familiei, subliniaza ca solutia instantei este “profund gresita” si va continua demersurile legale pentru corectarea acestei situatii care pune in pericol viata copilului.

"Timp de 40 de ani de profesie nu am comentat public niciodata cauzele in care am fost angajat ca avocat. Nu o voi face nici de asta data, criticile pe care le vom formula impotriva hotararii judecatoresti care a decis inapoierea, catre tata, a minorei Alessia Miroslava, urmand a fi inaintate instantei de control judiciar in cuprinsul motivelor de recurs.

Respectul pe care il port adevarului si actului de justitie ma determina a spune ca niciodata, in intreaga mea cariera, nu am intalnit o solutie atat de profund gresita si aflata intr-o flagranta discrepanta cu probatoriul administrat in cauza", a declarat avocatul Calin Andrei Zamfirescu.

Cosmarul familiei Cristescu, o familie respectabila din Romania, a inceput la scurt timp dupa nasterea, la New York, in ianuarie 2014, a Alessiei. Tatal ei, Hector Bitar de la Pena, care face parte dintr-o familie influenta din Mexic, s-a aratat complet indiferent fata de copil si de sotia sa, pe care le-a abandonat in SUA. Incercand sa-si salveze casnicia, Irina a plecat in Mexic impreuna cu fiica sa avand vize turistice, unde a petrecut cinci saptamani cu sotul sau. In aceasta perioada, situatia s-a complicat, Bitar manifestandu-se violent fata de sotie si copil, pe care le-a agresat fizic si psihic in repetate randuri, pe fondul consumului de alcool si de droguri, punand-o de nenumarate ori in pericol pe Alessia.

Dovada clara ca viata ei si a copilului erau amenintate a fost, pe langa comportamentul agresiv al tatalui, o convorbire pe whatsapp intre Bitar, sora sa Ana Perla Bitar si Juan Manuel Turcot Rodriguez, infractor recidivist, cercetat pentru asasinarea unui avocat. Cei trei planuiau rapirea Alessiei si deportarea sau inlaturarea prin alte metode a Irinei. Aceste probe sunt depuse la dosar.

Temandu-se pentru viata ei si a copilului, Irina Cristescu a informat, la plecarea din Mexic, autoritatile in legatura cu situatia ei, trimitand sesizari la 64 de institutii. Dintre acestea, doua plangeri penale formulate la Procuratura Generala a Districtului Federal s-au finalizat cu avertismente la adresa lui Bitar prin care i s-a cerut sa se abtina de la „exercitarea oricarei forme de violenta impotriva sotiei Irina si a fiicei minore Alessia”.

In aceste conditii, la sfatul avocatilor recomandati de Ambasadele Romaniei si SUA in Mexic – Alessia fiind cetatean american - , Irina si fiica sa s-au intors in SUA si apoi, cu sprijinul autoritatilor americane, au venit in Romania. Cele doua au fost insotite, in tot acest timp, de parintii si de sora Irinei.

Odata ajunse la Bucuresti, Irina Cristescu a formulat plangeri la Politia Capitalei si la DIICOT, o cerere de ordonanta presedintiala prin care a solicitat stabilirea locuintei minorei la domiciliul mamei si exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama. Aceste din urma cereri au fost admise de catre Tribunalul Bucuresti, stabilindu-se locuinta minorei la domiciliul mamei si exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama, pana la pronuntarea definitiva a divortului.

In aceste conditii, decizia ulterioara a Tribunalului Bucuresti – care va fi atacata cu recurs de catre Irina Cristescu - ridica numeroase semne de intrebare, fiind in flagranta contradictie cu probele aflate la dosar precum si cu pozitia procurorului de caz, care a aratat ca minora trebuie sa ramana la mama sa.

Este important de precizat ca Alessia, care locuieste in Romania de peste un an si 10 luni, are o copilarie frumoasa in familia mamei sale, in care s-a integrat perfect si care dispune de toate mijloacele necesare pentru a-i oferi o viata normala. De asemenea, iese din discutie vreun eventual interes financiar al Irinei fata de Bitar, cu care s-a maritat din dragoste in august 2011, dovada fiind faptul ca a acceptat sa semneze un contract de casatorie cu separare de bunuri.

In contrast evident se afla tatal copilului, cu un comportament agresiv, dependent de alcool si de droguri – dependente dovedite de catre experti si martori. In plus, acesta nu are nicio legatura afectiva cu Alessia, la a carei crestere si ingrijire nu a contribuit in niciun fel. Din luna decembrie 2014, Bitar nu a dat nici macar un telefon pentru a se interesa de soarta copilului sau.

Disperata la gandul ca, odata intoarsa in Mexic, viata copilului sau este amenintata, Irina Cristescu anunta ca va lupta pe toate caile legale pentru a impiedica acest lucru si pentru a-i oferi Alessiei o viata normala, un mediu in care copilul sa se poate dezvolta fara traume care risca sa fie irememediabile.

Intr-un stat de drept, membru al UE, viata unui copil nu poate fi judecata si decisa fara a tine cont de situatia de fapt si de interesul suveran al copilului de a creste alaturi de mama sa, a carei capacitate de a-i oferi un mediu sigur si afectuos a fost dovedita indubitabil.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.