Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIE într-un spital din România: Un bebeluş a murit din cauza unei bacterii

citynews.ro
bebelus

O nouă tragedie loveşte în spitalele din România. Un bebeluş a murit din cauza unei bacterii la Spitalul Judeţean Neamţ.

Un bebeluş născut prematur a murit la Spitalul Judeţean Neamţ, iar medicii ieşeni spun că de vină ar putea fi o bacterie luată din spital. Fratele său geamăn a fost transferat imediat la maternitatea din Iaşi, unde s-a confirmat că era infestat. Autorităţile au declanşat o anchetă. Gemenii au venit pe lume cu două săptămâni înainte de termen şi au fost internaţi la terapie intensivă, în Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. După şapte zile, starea lor a început să se agraveze, iar unul dintre micuţi nu a mai putut fi salvat. Medicii spun că a fost vorba de o hemoragie.

CIteşte şi: Omul lui Dacian Cioloş anunţă cutremurul: Ce se va întâmpla la una dintre cele mai mari companii

Şefii spitalului nemţean spun că nu ar fi vorba de o infecţie intraspitalicească pentru că DSP-ul a făcut un control în săptămâna naşterii celor doi şi nu s-a găsit nimic în neregulă. Medicii din Iaşi, unde a fost transferat nou-născutul scăpat cu viaţă, au altă variantă. Spun că micuţul are o bacterie ­intraspitalicească foarte periculosă. Medicii de la Piatra Neamţ aşteaptă rezultatul unui nou set de analize şi abia apoi vor decide dacă încep sau nu o anchetă internă. Specialiştii spun că bacteria Klebsiella există în toate spitalele din lume din cauza folosirii îndelungate de antibiotice şi ajunge la cel puţin 25 la sută din pacienţi, anunţă Realitatea TV.

Citeşte şi: Din România, Viktor Orban cere armată europeană: 'Dacă nu, statele de la Vișegrad fac una'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.