Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a făcut SCANDAL la România TV: 'Petre Roman, stai în banca ta! E o laşitate să intri'

traian basescu petre roman

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a intrat în conflict deschis cu primul premier al României de după Revoluţie. În direct la România TV, actualul senator s-a contrat cu Petre Roman, dar şi cu secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Băsescu s-a supărat că era întrerupt de cei doi în timpul unei intervenţii telefonice. Conflictul dintre cei doi e mult mai vechi. În 2001, Băsescu l-a bătut în congres pe Roman şi a câştigat preşedinţia PD, apoi l-a dat afară din partid pe Roman.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Totul a început după ce Băsescu spunea că Laura Codruţa Kovesi sau alţi procurori nu pot fi obligaţi să vină la o Comisie Parlamentară.

CODRIN ŞTEFĂNESCU Ba pot fi obligaţi să vină pentru că sunt angajaţi la stat.

Traian Băsescu: Îmi exprim o părere, nu am nevoie să mă învețe Constituție nici Codrin Ștefănescu nici Petre Roman.

Petre Roman: Ba da! Eu cred că da, da !

Traian Băsescu: Petre Roman, stai în banca ta!

Petre Roman: Ce anume ?

Traian Băsescu: Te rog mult. Rugămintea era alta... n-am vorbit cu dumneata. Am vorbit cu un ziarist. Eu sunt prin telefon. E o lașitate să intri peste un om care a intervenit prin telefon.

Petre Roman: Nu, nu este, ca dovadă că ați receptat.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

După ceva mai mult de zece minute de discurs al lui Băsescu, Roman s-a enervat. "Hai, să plecăm din emisiune. Ce rost are să mai stăm.", a spus Petre Roman.

Băsescu a anunţat că nu va fi de acord dacă PSD-ALDE va obliga mai mulţi funcţionari ai statului să vină la diverse comisii parlamentare. "Socoteala pe care şi-o face PSD e greşită. ŞI PMP va ataca la Curte o eventuala hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară. E dreptul parlamentului să facă anchetă, dar să nu încalce ce a spus Curtea Constituţională. Parlamentul nu poate fi umilit, dar nici nu putem să trecem peste deciziile Curţii.", a spus Băsescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis l-a convins pe Liviu Dragnea cu 'discursul şi atitudinea' din Parlament

Actualul senator PMP s-a luat şi de legea graţierii propusă de Guvernul Sorin Grindeanu. "Justiţia a deviat. S-au modificat legi pe vremea doamnei Prună, chiar şi ordonanţe de Urgenţă. Acest Cod penal e depăşit. El nu a fost făcut de Băsescu sau de Bica. El e făcut să distrugă oameni, nu să reabiliteze oameni. Suntem tembeli, poate se trezeşte cineva. 483 de oameni se graţiază după proiectul Guvernului. Ies doar hoţi care se vor întoarce în maxim 6 luni în puşcărie. Medicii şi profesorii rămân în penitenciare", a încheiat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.