Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a început ofensiva pentru Senat: Planurile fostului preşedinte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu depunere juramant moldova

Fostul preşedinte, Traian Băsescu are planuri mari pentru alegerile parlamentare din decembrie. Cei de la PMP şi-au lansat candidaţii la Sala Palatului, iar fostul şef al statului a prezentat obiectivele formaţiunii.

"PMP va intra în Parlament cu un scor foarte bun. Nu datorită mie, ci datorită efortului pe care îl veţi face în toate judeţele. Deviza noastră, sloganul nostru, în această campanie este: „Lupt pentru România!“. Nu am crezut că o să mai văd sala asta ca pe vremea PDL, plină de entuziasm. Plină cu oameni care, prin entuziasmul lor, îmi arată că nu am greşit construcţia unui partid nou care să lupe cu sistemul, care să se dedice României. A fost un moment în care spuneam că am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am înfrânt. Preşedintele Ion Iliescu l-a consolidat.", a spus Băsescu, anunţă evz.ro.

Citeşte şi: Dacian Cioloş are planuri mari de viitor: Ce a anunţat tehnocratul de la Palatul Victoria

Şi asta nu e tot. Băsescu nu a ratat ocazia să îl atace pe unul dintre marii săi duşmani. "România are două taine: Mineriada şi lovitura de stat din 1989. Toţi artizanii s-au aflat în ultimii şase ani în conducerile instituţiei. A doua taină este taina Mineriadei. Este una încă nejudecată de nimeni. Am avut procurori generali numiţi de mine cărora le-am cerut să finalizeze dosarul Revoluţiei şi a Mineriadei. Acolo sunt tainele sistemului. Cei care au făcut să fie clasate, amânate, sunt cei care au protejat sistemul. Misiunea noastră e să smulgem definitiv România din mâinile sistemului. Justiția trebuie să elucideze dosarul Revoluției și al Mineriadei din 13-15 iunie. Este clar că n-am reușit să distrug sistemul. Sistemul e format din generali, procurori, profesori, judecători și lucrează în interes propriu. Obiectivul nostru politic este Unirea cu Moldova. Unirea se va face, estimez eu, în 5-6 ani.", a mai spus Băsescu.

Citeşte şi: Confruntări violente în Italia între poliţişti şi manifestanţi: Premierul, contestat dur / VIDEO

"În 2015, acest curent avea 3%, era efectul propagandei sovietice care desţelenise minţile românilor. Astăzi, 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au şi cetăţenie română. Orice sondaj, astăzi, arată că de la 3% în 2015, am ajuns la 35%", a mai afirmat liderul PMP. Traian Băsescu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru demersul de a stabili o comisie care să se ocupe de obiectivul de ţară. "Este inadmisibil, tu, şef de stat, să vii să spui, veniţi, voi, minţile cele mai luminate, şi spuneţi care e obiectivul de ţară. Nu, asta este treaba ta", a arătat Traian Băsescu, menţionând că obiectivul principal al României trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.