Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, amenințări fără precedent: Ticăloşilor – cine spuneaţi că tremură?

basescu

Fostul președinte, Traian Băsescu, a avut o reacție cu amenințări fără precedent. Băsescu spune că îi va da în judecată pe toți cei care îndrăznesc să mai aducă acuzații la persoana sa legate de subiectul răpirii jurnaliștilor în Irak. Corneliu Vadim Tudor este principala țintă a lui Băsescu.

Citește și: Omar Hayssam, prima reactie la capturarea lui Munaf: Momentul adevarului se apropie

”Ticăloşilor – cine spuneaţi că tremură?

În sfârșit, cazul răpirii ziariștilor în Irak pare să se fi încheiat, repet, pare să se fi încheiat, odată cu aducerea în țară a lui Mohammad Munaf. Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de Statul Român şi trebuie spus că România a dat examenul voinței de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am constiinţa împacată că mi-am facut datoria. Dar, până una alta, vreau sa comunic urmatoarele.

Citește și: Vadim, raspuns furibund pentru Basescu: A omorat oameni, i-a determinat sa se sinucida

De zece ani, propagandişti ai minciunii, politicieni (în mod egal pesediști şi liberali), ziarişti, analiști, avocați ai infractorilor Omar Hayssam şi Mohammad Munaf, precum şi alte specii şi specimene au proferat în spațiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de răpirea celor trei ziarişti în anul 2005 în Irak. Ba că eu însumi am organizat răpirea, ba că am furat banii de răscumpărare şi i-am împărțit cu Coldea şi cu generalul american Petreus, ba că l-am lăsat pe Omar Hayssam să fugă şi că tremur de teama revenirii infractorului în țara, ba, mai nou, că tremur de spaima aducerii în țară a complicelui la răpire Mohammad Munaf. În plus, declarațiile acestor doi ticăloși - Hayssam şi Munaf - sunt rostogolite şi servite populației drept acuzaţii împotriva mea de aceiași propagandişti ai minciunii.

De fapt, toți acești propagandişti mincinoși sunt aceia care şi-au dorit ca Hayssam să nu mai revină niciodată în ţară, sunt cei care au răsuflat ușurați când, în 2006, au aflat că Hayssam a reușit să fugă, sunt cei cu care Hayssam a făcut privatizări şi, în egală măsura, politică, sunt cei cu care Hayssam mergea la vânătoare sau în deplasări, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat în campanii, sunt cei care "i-au făcut rost" de un cancer la prostată pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc.

Nu exclud însă posibilitatea ca printre detractori să fi fost şi jurnaliști de bună credință care chiar să fi crezut că un șef de stat poate coborî atât de jos încât să binecuvânteze o astfel de înscenare, sau să își bage labele în resursele financiare alocate operațiunii. Dar asta nu este treaba mea, ci ține de moralitatea lor.

La toate aceste minciuni, vă răspund simplu:

1. Ordinul către unele structuri de securitate de aducere în țară cu orice preț şi orice risc a lui Hayssam şi Munaf a fost dat de mine şi mi-am asumat riscul politic al acestui ordin în alternativa eșecului.

2. Aducerea în țară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenția politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia).

3. Structurile de securitate românești au fost deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnați, contribuind decisiv la înfăptuirea justiției.

Din aceste motive, îi atenționez pe amatorii de afirmații mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spațiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliștilor.

Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acțiune în instanță pentru denunț calomnios.”, e mesajul lui Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.