Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu ar putea fi urmărit penal în dosarul răpirii jurnaliştilor

rapiti

Traian Băsescu ar putea fi urmărit penal în dosarul răpirii jurnaliştilor din Irak. Decizia va fi luată astăzi de Curtea Supremă, relatează Antena 3.

Vezi şi: Reactia lui Basescu la acuzatiile lui Hayssam

Dosarul a ajuns Înalta Curte, după ce Judecătoria Sectorului 5 a decis să decline competenţa asupra redeschiderii cauzei în urma unei plângeri depuse de Corneliu Vadim Tudor. Acesta a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu, în cartea sa.

Şi Omar Hayssam a declarat într-un interviu scris acordat Antena 3, pe 30 mai, că în opinia sa nu a existat o răpire propriu-zisă, iar omul din spatele întregii afaceri ar fi Mohamad Yassin.

Plângerea a fost făcută de Corneliu Vadim Tudor la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Șefa secției, Camelia Sutiman, a decis începerea urmăririi penale.

A fost primul dosar redeschis pe numele lui Traian Băsescu. Surse judiciare spun că redeschiderea ar fi fost impusă de procurorul general Tiberiu Nițu. Acesta NU ne-a răspuns la telefon pentru a confirma informația.

Redeschiderea dosarului trebuia confirmată de o instanță de judecată. Surse judiciare spun că, prima dată, Sutiman ar fi trimis dosarul pentru confirmarea redeschiderii la Judecătorie, instanță care și-a declinat competența către Tribunalul București. Instanța Tribunalului, constatând calitatea de parlamentar a lui Vasile Blaga, a trimis dosarul la Înalta Curte, competentă să judece dosare cu parlamentari.

Cererea Parchetului se judecă în Camera de Consiliu, fără citarea părților, spun specialiștii, cu toate că CCR  a decis că este neconstituțional ca astfel de plângeri să fie judecate fără citarea părților. Însă, cum CCR nu și-a motivat decizia și nici nu a publicat-o în Monitorul Oficial, nu poate fi aplicată (a se vedea cazul Rarinca).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.