Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atac dur la adresa DNA şi SRI: 'Arestările preventive sunt abuz în serviciu'

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, îşi continuă războiul dur cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Actualul şef al PMP o avertizează pe Kovesi, dar şi pe Florian Coldea de la SRI. "Arestările preventive reprezintă un mare abuz în serviciu", a spus Băsescu.

"Nu sunt un partener al lui Ponta sau Tăriceeanu în lupta cu justiţia. Eu vreau o justiţie de tip european, nu de anii 50. pe abuzul în serviciu am fost foarte vocal. Eu risc şi primesc acest reproş. Că tu i-ai pus pe Coldea, Kovesi sau Stanciu. Dar nu recunosc ce au făcut după ce am terminat eu mandatul. Ce au făcut după ce mi-am terminat mandatul arată extrem de rău şi eu nu îmi asum. Se vede că era pregătită şi programată acţiunea de tip spectcol. Acţiunea Curţii Constituţionale îmi dă dreptate în toate privinţele. Abuzul în serviciu se folosea pe timpul comuniştilor pentru a fi arestaţi cei care deranjau.", a tunat Băsescu la RTV.

Tirada fostului preşedinte nu s-a oprit aici. Atacurile la adresa justiţiei au continuat într-un mod virulent. "Nu poţi băga în puşcărie oameni pe aprecieri arbitrare. Parlamentul are treabă. Reclamaţia că se utilizează politic abuzul în serviciu e adevărată. Unii sunt incomozi şi trebuie scoşi din joc. Justiţia a abuzat de abuzul în serviciu

Arestările preventive sunt un abuz mare de serviciu. Să fie foarte atenţi procurorii şi judecătorii. Mai devreme sau mai tărziu vor fi oameni care au fost arestaţi degeaba şi se vor adresa justiţiei împotriva celor care au propus şi aprobat arestarea preventivă", a spus fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.