Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atac fulgerător la adresa Rusiei, de la Chișinău: 'România are dreptul să țină cont...'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat la Chişinău că Federația Rusă ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kalinigradului, în regiunea de Sud-Est a Uniunii Europene și NATO. Joi, președintele autoproclamat al regiunii separatiste Transnistria a ordonat mobilizare maximă în rândul populației pentru un exercițiu militar de amploare.

Traian Băsescu, aflat în Republica Moldova la o întâlnire cu studenții Universității Libere Internaționale din Moldova, a vorbit despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România. El a remarcat că vor fi necesare negocieri foarte dure între Federația Rusă, Ucraina, România și Republica Moldova, pentru a permite Chișinăului să reia controlul asupra regiunii transnistrene.

Citește și: Băsescu, mesaj DUR pentru Iohannis după invitaţia lui Igor Dodon - VIDEO

Totodată, fostul preşedinte a menționat că din punct de vedere istoric, regiunea transnistreană nu a aparținut României.

"Aceasta nu înseamnă că România are dreptul să nu țină cont că este teritoriul Republicii Moldova. Singura soluție este negocierea”, a adăugat el, conform Romaniatv.net.

Traian Băsescu a reiterat că singura soluție ca Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană este unirea cu România, pentru că în următoarele două decenii nu se pune în discuție extinderea Uniunii spre Est. Totuși, el a remarcat cu unirea nu se va putea produce atâta timp cât aceasta nu va fi susținută de majoritatea populației de pe ambele maluri ale Prutului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.