Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atac INCREDIBIL la adresa lui Klaus Iohannis și a Primei Doamne

Traian Băsescu a lansat un atac incredibil la adresa lui Klaus Iohannis și a Primei Doamne, Carmen Iohannis. Băsescu e de părere că gestul președintelui de a-și lua soția cu el în Afganistan e de neconceput pentru un șef de stat. În plus, Carmen Iohannis a asistat și la diverse discuții alea președintelui cu militarii români de la Kandahar. ”O să fie discutate la vreo școală, în vreo cancelarie sau la dirigenție.”, a ironizat Băsescu gestul familiei prezidențiale.

"Aici a fost o greşeală. Nu se poate să nu fi existat un briefing făcut de ofiţerii comandanţi preşedintelui în legătură cu misiunile pe care le au. Acel briefing este secret de stat. Ce au făcut cu doamna Iohannis cât timp s-a ţinut briefingul? (...) Nu ai ce să cauţi însoţit de soţie în teatrul de operaţii. Încă nu am văzut şef de stat să facă o astfel de mişcare. După mine a fost o greşeală să meargă cu soţia în teatrul de operaţii", a spus miercuri Băsescu, la România Tv.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

După ce i-a fost prezentată o fotografie cu soţii Iohannis la acel briefing, fostul şef al statului a admis fie că imaginea a fost surprinsă la sfârşit, fie că militarii nu i-au mai spus preşedintelui despre misiunile lor.

"Sunt două alternative: ori e doar o poză făcută la sfârşit, ori dacă doamna a participat la briefing unde militarii au prezentat misiunile, toate cele, vă asigur că militarii i-au spus lui Iohannis poveşti din Irak, nu din Afganistan. Nu ştiu dacă i le-au şi prezentat că totuşi nu se cade să fie un civil la un briefing în care sunt prezentate misiunile de luptă ale militarilor într-un teatru de război. (...) Există şi varianta să nu fi prezentat misiunile aşa cum erau ele şi militarii să fi recurs la un truc şi să spună cu totul altceva decât misiunile precise cum se raportează comandantului armatei. Nu i-au spus. Au ciocnit ouăle şi gata. Ca gest a fost în regulă. Într-o zi de mare sărbătoare preşedintele s-a dus în mijlocul militarilor", a adăugat Băsescu.

Citește și: Marian Vanghelie a fost dus, DE URGENȚĂ, la spital

El a criticat ţinuta vestimentară a preşedintelui şi a soţiei sale. "Totuşi, oastea aia era îmbrăcată cu bocanci, cu armamentul de luptă pe ea, cu căştile pe cap sau, mă rog, la briefing erau fără căşti. Nu poţi să mergi în rochie fără mânecă. Eu mergeam în zonă de război. Iohannis neplecând în teritoriul afgan cred că nu şi-a dat seama că nu ar trebui să fie în costum şi adoptat această ţinută de sărbătoare. S-ar putea să fi plecat direct de la Înviere, pentru că a doua zi erau la Kandahar. Nu vreau să fiu un critic exagerat. Până la urmă ... fiind sărbătoare şi-a umplut de praf un costum. Asta e! (...) Ce-ţi era ca în loc de costum să ai pe tine o geacă? În Afganistan e frig, nu te topeşti de căldură în sezonul ăsta", a mai spus fostul preşedinte.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers duminică în teatrul de operaţii din Afganistan, unde s-a întâlnit cu militarii români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.