Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atac la Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu

basescu kovesi

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat un nou atac la adresa oamenilor pe care chiar el i-a pus în diferite funcții. Vizate și acum au fost șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și șefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Băsescu spune că cele două ar fi trebuit să plece din funcțiile în care au fost numite în mandatul său în decembrie 2014, când a plecat și el de la Cotroceni.

”Eu am făcut două greşeli. Prima a fost că am numit în funcţii înalte oameni foarte tineri. Când am început eu mandatul eram cu oameni numiţi în timpul domnului Iliescu. Nu vreau să-i jignesc, dar aproape că încercau să ghicească ce mi-aş dori şi să se întâmple ce mi-aş dori fără să le ceară nimeni. Pentru că îşi doreau perpetuarea pe funcţie. Exact aşa fac şi cei de azi, cu diferenţa că ei sunt mult mai tineri decât erau cei pe care i-am moştenit eu de la domnul Iliescu.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

Eu am numit oameni foarte tineri şi îmi aduc aminte câte discuţii am avut când s-a terminat al doilea mandat de procuror general al doamnei Kovesi. Am discutat cu Ponta să se creeze un post la Bruxelles că nu puteam să trimit un procuror general la dosare la Sibiu. Aşa am gândit, că nu poţi să-i spui unui om că după ce a fost procuror general se întoarce înapoi la munca de jos. Şi Coldea e în aceeaşi situaţie, şi doamna Stanciu de la ICCJ. S-a creat un "acvariu" de câţiva care sunt rotiţi în toate funcţiile după ce îşi termină mandatele. Aici îi dau dreptate lui Victor Ponta. Decent era să-şi termine mandatele odată cu mine. Dar să nu credeţi că sunt mai puţini români decât restul românilor cei aflaţi în funcţii înalte. Nu am regrete pentru cei pe care i-am numit. Şi-au făcut treaba şi sunt convins că am făcut alegeri bune. Problema e de ce vrei să fii veşnic, când toţi suntem trecători.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.