Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atacuri FĂRĂ PRECEDENT la adresa coaliţiei: 'Dragnea, un ANALFABET economic'

Traian Basescu audiat la ICCJ

Atacuri fără precedent ale fostului preşedinte Traian Băsescu. Vizaţi au fost atât liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Guvernul. Într-o conferinţă de presă, senatorul PMP l-a atacat dur pe Dragnea, despre care spune că este "analfabet economic" şi avertizează că măsurile pe care acesta le-ar impune Guvernului vor duce România într-o situaţie economică dificilă în 2018.

"Am facut o comparatie cu promisiunile din prorgramul de guvernare condus de un analfabet economic care este Dragnea si care continua sa considere Guvernul ca un guvern al PSD si nu al Romaniei, si obliga din punct de vedere politic la actiuni iresponsabile. Am vazut ca in ultima vreme apar multi care spun ca au spus de mult. Dragii mei, va rog sa controlati declaratiile mele din 2015 in care spuneam ca in 2017-2018, cu promisiunile pe care le fac, vor duce tara in dificultate. Privim si la contrastul dintre promisiuni, program, minciuna electorala uriasa a acestui analfabet economic care e Dragnea si realitatile momentului. Va dau exemple. In programul de guvernare veti gasi impozit zero pe veniturile medicilor. Nu s-a intamplat si nu se va intampla. In programul de guvernare veti gasi zero impozit pe dividende. Nu s-a intamplat si nu se va intampla. Mai mult, au trecut la a culege cu anticipatie dividendele din companiile care sunt pe profit.

(...)

Ce avem in schimbul promisiunilor?Avem reintrodusa acciza la combustibil. Bietii Tariceanu, Dragnea si alti demnitari nu au vazut cresterile la pompa. Cred ca au domiciliul in spatiu. Dragnea sa isi ia casa sa si-o duca pe Luna si Tariceanu si motocicletele.

(...)

A crescut pretul la combustibil deja, creste pretul la gaze, la energie electrica, datorita politicii fiscal bugetare creste si dobanda la creditele in lei.

BNR nu poate face mai mult decat a facut. Daca veti privi rezervele BNR, veti intelege ca au aruncat in piata circa 1,5 mld de euro in efortul de a mentine rata de schimb leu/euro in jurul a 4,6 lei. Dar cat mai poate arunca in piata BNR? Eu cred ca si-a cam atins limitele, iar ROBOR nu creste din cauza BNR, ci datorita prostiei si proastei gestionari.

Taxa de poluare care e pe drum si pe care o vor introduce acus, split TVA care va da o lovitura IMM si transferul integral al contributiilor pe salariu reprezinta o alta ticalosie prin care incearca sa ia inapoi ce a sustinut analfabetul economic Dragnea si pe care i le-a bagat in cap un ageamiu ca Valcov.

(...)

S-a intrecut orice masura a incompetentei si inconstientei, iar 2018 va fi un an al prabusirii.

Premierul trebuie sa ii spuna lui Dragnea „Stop joc. Ducem Romania intr-o situatie dificila”. Ori o face, ori isi da demisia, pentru ca responsabilitatea nu e a lui Dragnea.", a declarat fostul preşedinte într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.