Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu dă cărțile pe față: 'Acum e momentul să ACȚIONĂM' / VIDEO

basescu

Traian Băsescu și-a luat cetățenia Moldovei, iar acum insistă, mai mult ca niciodată, pentru unirea cu România. Fostul președinte spune că dacă s-ar organiza un referendum, moldovenii nu ar fi de acord cu acest pas, așa că totul stă în puterea politicienilor din cele două Parlamente.

Băsescu dă cărțile pe față și spune lucrurile pe care puțini dintre români și moldoveni le știu. UE nu va accepta o unire a Moldovei cu România care să includă și Transnistria, iar Moscova, din cauza tensiunilor din ultima perioadă, ar putea accepta unirea celor două stat, dar fără regiunea de dincolo de Nistru.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

”Acum e momentul să vorbim despre unire. Nu trebuie să fie două Românii, una în stânga, una în dreapta Prutului. Unirea cu Transnistria în corpul Republicii Moldova nu se poate. Nimeni nu poate revendica apartenența la României a Transnistriei dacă ne referim la nedreptatea pactului Ribbentrop - Molotov. Al doilea, Rusia nu-și va retrage trupele militare din Transnistria. Nimeni din UE nu va accepta o astfel de unire.

În ultima perioadă, parcă s-a tras frâna în acordarea cetățeniei române pentru cei din Republica Moldova. Un referendum de unire nu ar trece în Republica Moldova. În România ar trece, dar acolo nu. S-ar putea face cu un vot în Parlament, pentru că ar vota în binele populației.

Citește și: Un român face senzație pe străzi: Interpretează DIVIN, la vioară, o piesă La Familia / VIDEO

Ar trebui să începem discuțiile cu Moscova, ele vor dura mult. Mulți zic că Vladimir Putin nu vrea unirea Moldovei cu România? De unde știu ei?

Un sondaj recent arată că peste 30% dintre moldoveni ar accepta unirea, iar dacă s-ar da pensii și salarii ca în România, cifra ar crește la 52%.

Un astfel de moment trebuie valorificat, când sunt tensiuni în regiune, când Moscova e în dificultate cu toate statele din Europa, mai ales din UE. De ce România nu s-ar putea reîntregii, având precedentul Germania? Aceste discuții trebuie să înceapă, în primul rând, cu Moscova.”, a spus Traian Băsescu la Universitatea de Vară Izvoru Mureșului.

Citește și: Top 10 beneficii pentru sănătate dacă bei apă cu lămâie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.