Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu 'DESFIINŢEAZĂ' PSD-ul şi îl avertizează pe Iohannis: 'Regim comunist de tip FSN'

paginadepolitica.ro
dragnea basescu

Război total pe scena politică. Liviu Dragnea vrea să îl dea jos pe Sorin Grindeanu cu orice preţ, dar e atacat dur de adversarii politici. Fostul preşedinte, Traian Băsescu duce un război de la distanţă cu Dragnea şi îi adresează cuvinte grele acestuia. Mai mult, Băsescu îi transmite un avertisment şi preşedintelui Klaus Iohannis. Actualul senator compară situaţia de astăzi cu FSN-ul din 1990.

Citeşte şi: Un lider PSD recunoaște: 'Nominalizarea prim-ministrului va fi o chestiune greu de făcut'

"PSD, un partid inapt pentru guvernare!

PSD este un partid care nu este capabil sa guverneze, chiar daca are un suport popular important. Defectul major este acela ca atunci cind ajunge la putere, vrea sa guverneze dupa reguli proprii, si nu dupa regulile constitutionale. Doar cateva exemple:

Ponta: in 2012, la suspendare, blocheaza prin OUG dreptul CCR de a verifica pentru constitutionalitate hotaririle Parlamentului. Efectul? Si UE si SUA pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania, se multiplica obligatiile din MCV, iar UE decide blocarea accesului in Spatiul Schengen care trebuia sa se produca incepind cu 1 octombrie 2012.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, 'trădat' din interior: 'Acţiunea lui poate duce la ruperea partidului'

Grindeanu: servil si umil, in februarie 2017, emite, pe furis, fara dezbatere publica, celebra OUG 13, dedicat acoperirii infractiunilor sefului sau de partid, Liviu Dragnea si nicidecum descongestionarii penitenciarelor.

Efectul? Europenii pun sub semnul intrebarii statul de drept in Romania si sute de mii de romani ies in strada cerand plecarea guvernului.

Dragnea : decembrie 2016, instaureaza un regim de tip FSN, asemanator regimului comunist, in care, sub comanda unui singur om, partidul se substituie si guvernului si parlamentului.

Efectul? Romania revine la "valorile politice" ale inceputului anilor '90, sub ochii unei populatii majoritar toleranta la derapajele de la democratie, drepturi fundamentale si stat de drept, daca i se mareste salariul si se extind ajutoarele sociale.

Citeşte şi: ALERTĂ în coaliţie: 41 de parlamentari nu ar vota moţiunea, PSD-ALDE şi-a pierdut autonomia (SURSE)

Dragnea : iunie 2017, decide retragerea sprijinului politic pentru guvernul pe care el insusi l-a instalat acum 6 luni. Motivul? Pentru ca Grindeanu si Tudorel Toader refuza sa introduca in Codul Penal pragul care l-ar salva de puscarie pe Aiatolahul PSD.

Efectul? Instabilitate politica, iar partenerii Romaniei nu mai inteleg daca Romania a evoluat fata de mineriada din 1990, in ceea ce priveste statul de drept.

Concluzie. Oricit ar fi de mare, PSD-ul este inapt pentru guvernare pentru ca refuza respectarea regulilor democratice specifice statului de drept. Singura solutie pentru ca Romania sa-si reia cursul spre consolidarea statului de drept si sa poata evolua pozitiv, este trimiterea acestui partid in opozitie. Aici, responsabilitatea Presedintelui Iohannis va fi covirsitoare in urmatoarele zile", a scris Băsescu pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.