Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu evocă posibilitatea unor schimburi de teritorii cu Ucraina

basarabia romania

Fostul președinte al României a evocat în fața studenților Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat a Moldovei, în cadrul unei conferințe publice cu tema „Republica Moldova între Est și Vest. Șansele modernizării”, posibilitatea unor schimburi de teritorii între România și Ucraina. El s-a referit la situația pur teoretică în care Republica Moldova s-ar uni cu România, soluție despre care susține că e cea mai bună variantă de accedere în Europa și dezvoltare pentru moldoveni.

Situație TENSIONATĂ în Spania: Catalonia va sfida ultimatumul guvernului spaniol / (presă)

Republica Moldova nu înseamnă Basarabia! Nordul și Sudul Basarabiei se află în Ucraina și România nu poate spune în acest moment ucrainienilor să cedeze Nordul și Sudul Basarabiei că au fost ale sale de vreme ce la data declarării independenței Ucrainei i-a recunoscut granițele. Totul este guvernat de Acordul de la Helsinki. Nu poate veni România să spună acum Dă-mi mie Nordul Basarabiei că a fost a mea, Dă-mi mie Susul Basarabiei că a fost la mine. Deci poziția mea și ceea ce vorbesc eu este strict de ceea ce ce se poate. Deci încet, încet”, a spus Băsescu.

Întrebarea a venit din partea unui student care vorbea de România Mare, cu teritoriul Basarabiei în integralitate unit cu țara mamă.

În momentul de față nu ai cum să deschizi un asemenea subiect cu Ucraina, dar când se va discuta Transnistria alături de Ucraina la masă, alături de Federația Rusă, alături de Uniunea Europeană, alături de SUA... e poate... dar acum nu se poate discuta altceva decât conturul frontierelor Republicii Moldova.”, a spus Traian Băsescu în fața studenților de la Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.