Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu face și el valuri cu declarații GRAVE despre SRI, DNA și judecători: 'E stupefiant şi greu de crezut'

basescu nebun

Traian Băsescu face și el valuri și atacă dur DNA, SRI și judecători. Băsescu spune că după declarațiile pe care Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, ar fi trebuit să se deschidă dosare în care acesta să fie audiat și să fie anchetate afirmațiile acestuia.

Băsescu spune că nu crede în dezvăluirile lui Dragomir. Fostul președinte spune că știa despre ascultările telefonice sub mandat de siguranță națională, dar nu bănuia amploarea fenomenului. Totuși, el nu exclude ca SRI să fi dat ordine de arestări chiar și în mandatul său.

”Cea mai gravă afirmaţie e aceea când a spus că a fost prezent când era prezent când Coldea ordona arestări. E stupefiant şi greu de crezut. Îmi par greu credibile aceste afirmaţii ale lui Daniel Dragomir. Dacă ar fi aşa, ar fi trebuit să se fi sesizat un procuror din Parchetul General, unul de la Parchetul Militar să îl cheme pe Dragomir şi să se înceapă o anchetă. Ar fi groaznic să ştim că Laura Codruţa Kovesi a valorificat la DNA mandatele de ascultare.

Citește și: Culisele divorțului lui Marcel Toader, fostul soț al Gabrielei Cristea! Cum s-a ales acesta cu o sumă URIAȘĂ

Marea problemă e la judecători. Ei trebuiau să aibă elemente temeinice pentru a aproba supravegheri pe siguranţă naţională. Unul e Dragomir şi unul Şelaru. Ăştia sunt doi dintre cei trei judecători care dădeau mandate de ascultare pe siguranţă naţională.

Ştiam de practica ascultărilor, dar nu ştiam de amploarea ei. Siguranţa naţională se utilizează excesiv pentru a obţine date despre anumite persoane.

Legea secretului de stat e clară. Nu se pot secretiza fapte care presupun ilegalităţi. Nu are nevoie de dezlegare de la vreun parlamentar sau procuror. De ce nu cere Dragomir să meargă la un procuror militar?

Citește și: Turcescu îl mitraliază pe Dragnea! Ce l-a revoltat pe deputatul PM

Îmi pun întrebarea. Oare e posibil să se fi dat ordin de la SRI să îl aresteze pe X sau Y? Nu exclud posibilitatea să se fi întâmplat cât am fost şi eu preşedinte. Au fost dosare contrafăcute. Gala Bute, dosarul fratelui meu.

Aş fi avut o poziţie publică dacă eram preşedinte şi ceream anchetarea de către un procuror militar a acest declaraţii.

Sistemul a progresat enorm pe timpul meu. Înaintea mea se decidea în Kisseleff, acum decid nişte procurori. Hai, să corectăm asta. O groază de penali vor să dărâme sistemul şi să îl aducă sub control politic. Sunt dosare greşite, 20-30, dar sute de dosare sunt bune. Asta e ticăloşia mafioţilor şi spun că trebuie schimbat sistemul.

Citește și: Situație fără precedent la o importantă companie aeriană! Sute de oameni s-au îmbolnăvit subit

Trebuie făcut altceva. Trebuie izolaţi judecătorii de alde Portocală. Ticăloşii au vrut să execute conducerea Inspecţiei doar pentru că au scris ceva neconvenbil pentru DNA. Noroc că s-au găsit 6 judecători care au spus că nu vin la încălcarea legii în CSM.”, a spus Băsescu la B1 TV.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.