Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu face MAT procurorii într-un dosar: Anchetatorii cer ajutorul ANI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu la Parchetul General

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a primit o veste de ultimă oră de la Parchetul General. Procurorii au decis ca dosarul de spălare de bani al actualului senator să fie clasat. Este vorba despre dosarul în care fostul preşedinte era acuzat de încheierea mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile. Cauza a fost disjunsă pentru fals în declaraţii. Însă, Băsescu nu scapă de probleme pentru că procurorii au cerut ANI să facă verificări, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Când vom avea un nou ministru al Justiţiei: Anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu / VIDEO

Surse oficiale au declarat că dosarul a fost clasat deoarece nu s-au găsit probe potrivit cărora fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, ar fi obţinut sume de bani ca rezultat al unor infracţiuni. Anchetatorii au disjuns însă dosarul pentru fals în declaraţii, în cauză fiind sesizată Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru verificări având în vedere că sumele menţionate în dosar nu apar în declaraţiile de avere ale fostului preşedinte, conform sursei citate. Pe 6 mai 2016, Parchetul General a anunţat oficial că Traian Băsescu este cercetat pentru spălare de bani, faptă care ar fi fost comisă în perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu răspunde Comisiei Europene: 'Nu vom avea deficitul anunțat' / VIDEO

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Băsescu Traian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani. În ordonanţa întocmită, procurorii au reţinut că fapta a fost săvârşită în perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile", se arăta în comunicatul de presă de la acea vreme transmis de Parchetul General.

Citește și: Șefa FMI, semnal de ALARMĂ pentru Europa: 'Sunt îngrijorată...'

Potrivit ordonanţei procurorilor, în luna august a anului 2000, Traian Băsescu a cumpărat un imobil din Aleea Privighetorilor pentru care a plătit "suma de 1 .483.244.000 lei, plătită numerar şi a cărei provenienţă nu a fost justificată", iar "la aceeaşi dată, la acelaşi birou notarial, Căşuneanu Costel a cumpărat o suprafaţă egală de teren situată la aceeaşi adresă, pentru care a plătit un preţ de trei ori mai mare, respectiv preţul pieţei".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.