Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu face o analiză USTURĂTOARE: adevăratele jocuri din Uniunea Europeană și o veste proastă pentru Republica Moldova

basescu parlament

Fostul președinte Traian Băsescu a participat la o întâlnire cu parlamentarii din Republica Moldova și cu această ocazie a făcut o analiză usturătoare pentru această țară. Băsescu susține că adevăratul obiectiv al UE este extinderea spre Balcani, iar Republica Moldvoa nu are nici măcar perspective de a intra în UE, pentru că în următorii 15-20 de ani prioritatea o reprezintă țările din Balcani.

Citește și: SURSE - Se încing spiritele în PSD: bugetul pe 2018 se negociază la sânge

Citește și: Blaga revine pe cai mari. A fost vedeta petrecerii liberalilor luni seara (FOTO)

”Integrarea trebuie privită strict ca integrare și nu ca intrare în UE, una-i una, alta-i alta. Una este să fi membru al UE și alta este să ai un proces de integrare pe care îl stimulează chiar Acordul de asociere, cum este de altfel și parteneriatul estic, dar asta nu înseamnă intrare în UE.

Vă vorbesc ca unul care a și contribuit la scrierea Acordului de asociere și care l-a și semnat, în numele României, Acordul de asociere cu Republica Moldova și Ucraina. Eu aș vrea să vă transmit un mesaj realist, care de aici de la noi trebuie să plece cinstit, dacă vrem să nu ne păcălim cetățenii: în momentul de față, Republica Moldova nu are nicio perspectivă de intrare în UE. Obiectivul UE, în ceea ce privește extinderea, este legat de Balcani. Acest obiectiv va fi urmărit în următorii 15-20 de ani, până când toate statele din Balcani vor îndeplini criteriile de intare în UE (...) Pot să vă spun că s-au făcut eforturi diplomatice extraordinare pentru Repulica Moldova. Aș putea chiar să spun că toată diplomația românească, la un moment dat, în efortul de a convinge a acționat pentru ca Republica Moldova să fie atașată perspectivelor de intrare în UE. Din păcate, s-a respins această propunere”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte atrage atenția asupra faptului că Republica Moldova face parte din așa numitul ”cordon sanitar” al Rusiei, iar Uniunea Europeană va risca cu greu să încalce teritoriul de influență al Rusiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.