Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu i-a scris o scrisoare şefei DNA: 'Dragă Codruţa...'/ VIDEO

scrisoare

Traian Băsescu a prezentat duminică, în emisiunea "Dosar de politician" de la B1 TV, câteva fragmente dintr-o scrisoare deschisă care îi este adresată procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Fostul președinte a precizat că avea intenția de a publica această scrisoare duminică seară, însă a renunțat după ce deputatul Sebastian Ghiță a prezentat un e-mail neoficial, prin care comunica cu Kovesi despre cazul plagiatului. ''Cucuveaua mov'' era adresa pe care se presupune că o folosea șefa DNA.

Vezi şi: Băsescu intră în povestea Kovesi - cucuveaua mov: 'Ghiţă nu putea greşi'

"Am un material de șase pagini pe care voiam să-l public la ora 20, înainte să plec la emisiune, este o scrisoare deschisă către doamna Kovesi: «Scrisoare deschisă ce-i drept foarte lungă, în favoarea justiției și a statului de drept. Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii»", a fost un pasaj din scrisoare, citat de Băsescu.

"E un punct de vedere. Scrisoarea merge pe șase pagini. Vă dau și o frază dinspre încheiere: «Să nu ceri CSM să apere independența justiției pentru că această scrisoare nu se adresează justiției sau DNA, ci ție personal. Este o simplă analiză. Îți scriu cu amărăciune pentru că la un moment dat mi-am pus speranțele într-un tânăr procuror care, credeam eu, va continua și va perfecționa ce a construit Daniel Morar».

M-am oprit pentru că dacă îi dădeam drumul, toți ar fi spus că s-a corelat iar Băsescu cu Ghiță. Nu, habar n-am avut ce face Ghiță", a mai spus fostul președinte.

Vezi şi: Băsescu face anunţul aşteptat înainte de alegeri: 'Decizia mea este luată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.