Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Traian Băsescu îl face praf pe Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care cere EXPULZAREA ambasadorului SUA: 'Vă daţi seama cât de ridicol sună acel politician'

basescu nebun

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, în prezent senator, a calificat drept "un gest politic corect" acela de a saluta printr-o Declaraţie împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA.

"Este un gest corect politic, şi sunt convins şi necesar, acela de a saluta împlinirea a două decenii de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA. Parteneriatul strategic nu a rămas în liniile lui iniţiale, ci a evoluat o dată cu evoluţia relaţiilor dintre România şi SUA. Eu însumi, în campania electorală, pentru cei care vă aduceţi aminte, vorbeam de axa de securitate Bucureşti-Londra-Washington. (...) Preocuparea zero a unui preşedinte este securitatea naţională", a afirmat Băsescu de la tribuna Senatului.

Citește și: Un fost ofițer SRI detoneză BOMBA! Unde acționează firmele acoperite ale Serviciului – ce SCOP SUPREM avea Statul Paralel al lui Coldea

Fostul şef al statului a explicat că parteneriatul strategic cu SUA este "deasupra tuturor acordurilor pe care le avem cu SUA şi este perpetuat din preşedinte în preşedinte, din administraţie în administraţie, din parlament american în parlament american". El l-a făcut praf pe Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care a cerut expulzarea ambasadorului SUA în România, Hans Klemm.

"De aceea, uneori, când avem câte un coleg care spune să îl expulzăm pe ambasadorul SUA, nu ştiu dacă vă daţi seama cât de ridicol sună acel politician - care rămâne şi nesancţionat. (...) Sigur, am mai avut şi întâmplări când în pline negocieri se cerea retragerea trupelor din Irak, dar toate trec şi construcţiile solide rămân", a susţinut Traian Băsescu.

Citește și: După călătoriile studenților, CFR vine cu o nouă GRATUITATE!

Senatul a dezbătut şi adoptat marţi o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, în prezenţa foştilor preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.