Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl NIMICEȘTE pe Klaus Iohannis: Referendumul NU E CONSTITUȚIONAL

basescu iohannis basescu

Traian Băsescu spune că tema anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru un eventual referendum nu face parte din cele pentru care poate avea o astfel de mutare. Fostul președinte consideră că Iohannis poate face, totuși referendumul, dar numai CCR va decide dacă e sau nu constituțional.

”Cred că e un drept al președintelui izvorât din articolul 90 al Constituției. Președintele poate, indiferent ce spune Parlamentul, care are doar rol consultativ. Grațierea a 3.000 de oameni e o problemă de interes național? Tot respectul pentru cei care au ieșit în stradă, pentru cei care nu au ieșit în stradă, adică cei 21 de milioane fără cei 30.000, dar eu pun problema constituțional. Nu e o problemă de interes național, ci de dreptul constituțional al guvernului, de a da grațieri colective. Acea ordonanță de grațiere e o porcărie.

Citește și: Decizia luată de un judecător în cazul lui Johnny Depp și Amber Heard / VIDEO

Președintele a jucat și i-a umilit pe deștepții din PSD. Pe cât sunt de mari, pe atât sunt de incapabili de a gestiona o criză. Președintele poate declanșa referendulu, CCR poate spune apoi dacă îl validează, dacă a fost o problemă de interes național sau nu. Președintele se ocupă de al doilea mandat.”, a spus Băsescu la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.