Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, ipoteză neașteptată: susține cenzura impusă de DNA în cazul Olguței

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu fuziune PMP

Fostul președinte Traian Băsescu lansează o ipoteză neașteptată. Un critic constant al acțiunilor DNA, Băsescu susține că procurorii au dreptate atunci când i-au interzis Olguței Vasilescu să mai apară la radio și TV, dar în același timp arată și faptul că procurorii DNA sunt cei care au început această modă a scurgerilor de informații din dosare, către presă.

Citește și: DOLIU la Rio: Antrenorul Germaniei a murit în timpul Olimpiadei

Citește și: Schimbare MAJORĂ anunțată de ANAF. Sunt vizați toți românii cu carduri

Citește și: PNL taie în carne vie: Doi deputaţi sunt OUT

Citește și: Victor Ponta, anunț APOCALIPTIC pentru România: Ce ne așteaptă e TERIBIL

”Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean.
Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1.

Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală.
Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un process corect. 
Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA? 
Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovați judecătorii.
Cu toate aceastea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olgutei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea. 
Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi”, susține Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.