Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, propunere inedită în domeniul fondurilor europene

Consiliul-Europei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi dimineaţă că se gândeşte să propună la Consiliul European o soluţie de salvare a banilor necheltuiţi. La limita dintre două exerciţii financiare, România riscă să piardă sume importante din cauza incapacităţii de a cheltui fondurile până la sfârşitul anului 2015. Astfel, preşedintele merge la Bruxelles cu o propunere inedită, în speranţa că va găsi înţelegere la liderii UE şi ai ţărilor din Uniune.

"Având în vedere nivelul redus de absorbţie a exerciţiului bugetar - mai avem 9-10 miliarde de euro necheltuiţi şi alocaţi -, mă gândesc să propun ca statele care au bani necheltuiţi să contribuie cu propriile proiecte neterminate la acest program. Adică să nu ni se ia banii şi, dacă, la sfârşitul anului 2015 vom mai avea 4-5 miliarde necheltuiţi, ei să fie consideraţi bani în program şi România să-şi poată continua proiectele nelicitate sau care sunt în derulare şi netereminate. E o procedură necomplicată, dar dacă există bunăvoinţă, cu sprijinul CE, cu înţelegerea statelor donatoare, poate reuşim să salvăm cât mai mulţi din banii alocaţi României pentru exerciţiul bugetar care se încheie. Pentru salvarea banilor voi discuta cu Jean-Claude Juncker, cu Donald Tusk şi poate reuşim să oprim dezangajarea consistentă previzibilă la sfârşitul acestui an", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Joi după amiază Traian Băsescu participă la Summitul Partidului Popular European, apoi la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, urmată de prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European. Totodată, joi seara, şeful statului participă la Bruxelles la sediul Consiliului European la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. Vineri, şeful statului va participa la a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.