Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu pune tunurile pe Guvern: 'S-a mers prea departe cu servirea clientelei politice'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu semn deget depunere juramant moldova

Fostul președinte Traian Băsescu nu are nici pe departe cuvinte de laudă despre numirile pe care le-a făcut Guvernul Grindeanu și PSD. Senatorul PMP a remarcat faptul că în fruntea Ministerului Turismului a fost numită o persoană care nu știe nimic despre România, iar la Agenția Națională a Funcționarilor Publici a fost numită în funcția de vicepreședinte o domnișoară care nu are niciun fel de experiență, dar a fost prezentatoare meteo...

Băsescu a susținut că exemplele sunt mult mai multe și ele demonstrează că există un concurs fără echivalent de a servi clientela politică prin nominalizări în funcții.

Ministrul Turismului care a propus oaia ca brand de țară ”e de o incultură greu de presupus a fi nivelul de cultură a unui ministru. Numai când te gândești la Miorița... e o baladă tristă cu turnătoarea oaie care spune unuia dintre ciobani și în care doi ciobani se pun să-l omoare pe al treilea. Dacă asta e în mintea ministrului că e reprezentativ pentru turismul românesc... Guvernele trecute erau formate din oameni proveniți din economia României. Că a fost ea comunistă, că a fost ea puțin capitalistă, dar erau oameni care mai conduseseră și care știau țara. Ăsta nu știe țara și sunt mulți asemenea lui și ajung în funcții înalte”, a declarat Băsescu, referitor la recentul scandal legat de brandul de țară, la B1 Tv.

Acuzații ȘOCANTE la adresa lui Oprea: Ar fi introdus acoperiţi în rândul nevestelor de parlamentari

Și numirea Andreei Maria Arcan Apostol ca vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a fost criticată de fostul președinte: ”Domnișoara aceea care e la Agenția Națională a Funcționarilor Publici vicepreședinte... E una din cele mai delicate agenții pe care le are România, nu poți să vii cu o fată de la meteo! Ar fi mers, dacă avea studii juridice, la tursim! Poate știe țara, a văzut-o prin televizor, dar s-o pui la Agenția Funcționarilor..”.

”E un concurs fără echivalent, fără echivalent, de a servi clientela politică prin nominalizări în funcții greu de imaginat într-un alt guvern. Noi am enumerat câteva cazuri, dar sunt infinit mai multe! Niciodată, niciun guvern nu pune oameni ostili lui sau pe care nu-i cunoaște, dar parcă s-a mers prea departe cu servirea clientelei printr-un neprofesionalism îngrozitor.

Nu aveau alt om pentru Agenția Națională a Funcționarilor decât domnișoara? Vă dau eu 20 de PSD-iști care ar fi fost mai potriviți, nu mai vorbim de oameni din afara partidului, care nu vor să se implice. Dar pe influență și prietenii exagerate ca mod de răsplată se fac și trăsnăi de astea.
Eu văd o vulnerabilitate a PSD și chiar a lui Grindeanu, că el ar fi primul să spună că trebuie să știe carte, drept administrativ, foarte multe”, a mai spus Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.