Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu râde de Klaus Iohannis: 'Iese cu bilețelul și citește'

basescu iohannis

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, în calitate de fost şef de stat, vineri seară, la România Tv, că în opinia sa de multe ori preşedintele Klaus Iohannis, în luările sale de poziţie oficiale, omite partea de substanţă care vizează direct interesele României şi, totodată, nu are un punct de vedere al său. "Este o altă abordare a preşedintelui. Avem o Constituţie care-ţi permite să ai oricare din aceste două abordări şi depinde cât de dedicat eşti. Spre exemplu, vorbele preşedintelui României să nu credeţi că rămân în ţară. Orice declaraţie a şefului statului român, indiferent pe ce temă, este în briefingul oricărui omolog din Europa şi din NATO în câteva minute, depinde când îşi citesc briefingul pe internaţional. (...) Eu primeam dimineaţă, aveam pe pe birou, toate declaraţiile făcute de şefi de stat şi de şefi de guvern din NATO şi din UE. (...) Ori acest lucru se întâmplă şi cu declaraţiile domnului Iohannis, au acelaşi tratament. Ori, mie mi se pare că, de multe ori, în declaraţiile sale, omite partea de substanţă care vizează direct România, interesele României şi punctul de vedere al domniei sale, nu al cuiva care-i scrie un discurs a la Mihalache", a declarat Traian Băsescu, întrebat ce opinie are despre faptul că prin modul de a-şi desfăşura activitatea preşedintele Klaus Iohannis pare un şef de stat nu la fel de implicat, "jucător care se bagă în tot şi în toate", aşa cum era el.

Citește și: Ce ar fi trebuit să facă Dacian Cioloș în scandalul Hexi Pharma: Băsescu dă lecții de guvernare

Fostul şef al statului a adăugat că a văzut mulţi oameni politici, dar dintre respectivii "puţini" a văzut "ieşind cu bileţelul în faţă să citească tot timpul". "Pentru că, de fapt, pe tine te aude o naţiune întreagă, în primul rând, când vorbeşti. Ce a spus preşedintele este de interes pentru orice român, aproape. E, când nu simte românul că acele cuvinte vin din capul tău şi din sufletul tău, este greu să le şi reţină. Atunci când le spui ca urmare a ceea ce gândeşti şi a ceea ce simţi, se simte. (...) E un mod de abordare a domniei sale, dar, repet, Constituţia României este scrisă de aşa natură că-ţi permite să ai un mandat în care să te simţi foarte comod, sau poţi să fii foarte implicat. Acel drept de a veghea asupra instituţiilor statului îţi dă dreptul să ai puncte de vedere aproape despre tot şi toate, tot ce fac instituţiile, bun sau rău", a declarat Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu, dezvăluiri despre Cătălin Tolontan: Ce ar fi făcut jurnalistul

Despre faptul că în vizită oficială la Washington a mers premierul Dacian Cioloş şi nu preşedintele Klaus Iohannis, Băsescu a spus că poate fi "un semn rău", dar că, pe de altă parte, trebuie ţinut cont şi de faptul că administraţia americană se va schimba peste câteva luni. "Greu de spus, dar nu este un semn bun. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că această administraţie îşi încheie mandatul peste câteva luni. Preşedintele ar trebui să facă o vizită cât se poate de repede după instalarea noii administraţii. Pentru că acum, dacă era un punct de discutat cu americanii de la nivelul preşedintelui României era legat de Summit-ul NATO de la Varşovia care va fi în luna iunie. Unde noi părem a fi plecat foarte târziu pe ideea de consolidare a flancului sud-estic al NATO şi o să rămânem cam cu ce am obţinut eu în Ţara Galilor la Newport", a declarat fostul preşedinte Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.