Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu reacţionează după mişcarea lui Tăriceanu şi Dragnea: 'Au furat de au rupt'

inquamphotos.com / Octav Ganea
basescu parchetul general

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îi pregătesc o mare lovitură adversarului lor politic, Traian Băsescu. Cei doi au decis să solicite Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a clarifica aspectele ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, informează un comunicat transmis miercuri de cele două formaţiuni aflate la guvernare.

Mai multe detalii aici: SURSE Liviu Dragnea va fi șeful comisiei de anchetă a fraudării alegerilor prezidențiale din 2009

Traian Băsescu a reacţionat virulent la acţiunea liderilor ALDE şi PSD. Solicitarea a venit după ce jurnalistul Dan Andronic a susținut că, în noaptea turului II al alegerilor prezidențiale din 2009, ar fi participat, acasă la Gabriel Oprea, la o întâlnire la care erau prezenți și șefii SRI și DNA. „Cred că este un lucru foarte bun. Eu am cerut ca Parchetul General să se sesizeze din oficiu pe informaţiile date de Dan Andronic. Să cerceteze. Eu nu ştiu de o astfel de implicare, dar este binevenită”, a declarat Traian Băsescu pentru Digi24, precizând că PMP va susţine această comisie parlamentară.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

„Vor constata că fraudarea s-a făcut de PSD, PNL, UDMR şi PC. Pot să fiu audiat, că eu ce am de spus la o comisie am spus şi public. Proba că au fost fraudate alegerile este aceea că s-au renumărat cele 130.000 de voturi anulate şi s-a constatat că 3.000 erau voturi furate de la mine. Eu aş vrea să se numere, să vedem câte pachete de voturi, din voturile care mi se cuveneau mie, au fost băgate în traista lui Geoană. PSD a fost de o mizerie incredibilă, eu am avut un singur reprezentant în secţiile de votare, iar ei au fost cinci: UDMR, PC, PNL, UDMR şi PSD. Au furat de au rupt”, a mai spus fostul președinte.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

Băsescu a vorbit și despre informația precum că au fost în birou împreună Gabriel Oprea, George Maior, care era naşul lui Victor Ponta, Laura Codruța Kovesi şi Florian Coldea. „Eu nu am vorbit cu ei în cursul nopţii alegerilor sub nicio formă. Şi asta, probabil, se poate verifica. Se spune că Laura Codruţa Kovesi se apleca când vorbea şi spunea "Da, domnul preşedinte". Dar nu ştim dacă era preşedintele PSD, preşedintele PNL, preşedintele de scară de bloc. Că preşedintele României nu era sigur. Eu eram la sediul de campanie. Preşedinţi erau mulţi în noaptea aia. Nici nu mă interesau pentru că ei nu aveau cum să aibă informaţii mai bune decât mine, care eram la sediul de campanie şi primeam informaţii direct din secţiile de votare, fie că erau în ţară sau în străinătate. Aveam capacitatea de procesare mai mare decât Biroul Electoral Central. Softul pe care noi îl foloseam era mult mai performant decât ce avea Biroul Electoral Central sau birourile judeţene”, a subliniat Traian Băsescu.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

Întrebat care este poziţia sa faţă de implicarea serviciilor secrete în procesul electoral din 2009, fostul președinte a declarat că „au fost implicate în procesul electoral din 2014. Nu are relevanţă (de partea cui - n.red.), luaţi notă că au fost implicate în 2014 în scrutinul electoral. În 2009 nu au avut cum să fie.” „Dacă există ceva ce trebuie anchetat pentru 2009 este de ce procurorul general al României, directorul SRI, prim-adjunctul SRI-ului şi Gabi Oprea erau împreună şi, se pare că-i adevărat că primeau informaţii. Ce informaţii primeau şi de la cine? Şi pentru ce erau adunaţi acolo?”, a mai spus liderul PMP, conform Digi 24.

În continuare, el a fost întrebat dacă în 2014 serviciile s-au implicat în favoarea unui candidat și a răspuns că da. „Răspunsul meu categoric este da. Şi unul şi altul (Victor Ponta sau Klaus Iohannis, n.red.) S-a implicat SRI-ul dacă ne referim la el de partea unui candidat o parte şi o altă parte de partea altuia”, a punctat Traian Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.