Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu recunoaște: 'DNA e instrument de eliminare a politicienilor incomozi'

basescu kovesi

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, îşi continuă atacul dur la adresa Laurei Codruţa Kovesi şi a DNA-ului. Băsescu a venit cu o nouă serie de dezvăluiri în direct.

"Nu cred că DNA este sau a fost instrument în lupta politică deşi am avut suspiciuni. Ce a fost DNA-ul şi este încă. Un instrument de eliminare al unor oameni politici consideraţi incomozi. Au fost factor de represiune pe tandemul SRI-DNA cu ecou în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un joc de putere, dar nicidecum unul politic.

Vezi şi: Traian Băsescu și-a ieșit din fire: S-a certat cu un jurnalist, la România TV

Eu nu spun că oamenii politici nu au avut păcate. Nu au fost puşi sub acuzare doar sfinţi. Aceşti oameni nu au avut însă parte de un proces corect. Au fost incomozi pentru structurile de forţă. O să mai dau explicaţii pe această temă. S-au făcut arestări preventive, iar judecătorii dădeau 30 de zile de arest preventiv pe baza a ceea ce se întâmpla în spaţiul public.", a tunat Băsescu la RTV.

Acesta a vorbit şi despre recenta victorie a Liei Olguţa Vasilescu asupra procurorilor DNA. Băsescu e convins că edilul Craiovei a greşit, dar numai aşa se poate ca inculpaţii din dosaresă plece de pe picior de egalitate cu procurorii.

Citeşte şi: Sfaturile unui celebru medic: Spune cum ne putem feri de cancer

"Acţiunile doamnei Olguţa Vasilescu sunt incorecte, dar e la fel ca atunci când procurorii DNA dau documente din dosare şi cheamă presa pentru a obţine arestări. Olguţa a făcut ca şi DNA-ul. Instanţa i-a lăsat pe fiecare cu aceleaşi arme. Cât procurorii procedează aşa şi cei acuzaţi nu au altă soluţie. DNA reuşea să obţină arestarea şi oamenii să fie judecaţi la TV. Oricine are drept la un proces corect. Şi un criminal are voie la o judecată corectă. DNA să se aştepte ca atunci când nu sunt arestaţi preventiv, cei acuzaţi să dea documente selectiv din dosare.

În 2015 şi în prima parte a lui 2016 au fost procese nejudecate corect. Au fost judecate de politicieni sau de popor, nu de judecători. A fost o propagandă publică precum în anii 50. Eu am creat instituţiile astea, dar arătaţi--mi până în 2014 la finalul anului dacă s-au dat acte din dosar. CEDO nu casează sentinţe ale instanţelor. Poate sancţiona statul şi să dea despăgubiri celor care nu au avut parte de un proces corect. Dacă se întâmplă asta, poate fi revizuire în instanţele noastre.", a mai spus Băsescu.

Citeşte şi: Kim Jong Un, mesaj șocant pentru coreeni: Ce 'super-aliment' le cere să mănânce / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.