Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu RUPE TĂCEREA peste Prut: 'E datoria mea să spun ADEVĂRUL...'

Traian Basescu conferinta Republica Moldova

La o întâlnire cu studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Republica Moldova, fostul preşedinte Traian Băsescu le-a promis acestora că "rupe tăcerea" şi a susţinut că este datoria lui să spună adevărul.

Citeşte şi: Un lider liberal dă PSD-ului LOVITURA DE GRAŢIE: Cere Tribunalului Bucureşti DIZOLVAREA partidului

Astfel, fostul şef de stat le-a mărturisit studenţilor, în contextul discuţiilor despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România, că niciun stat din lume nu recunoaşte neutralitatea Republicii Moldova. Mai mult, spune el, Rusia ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kaliningradului, relatează site-ul tribuna.md.

"Se pare că în Moldova încă trebuie curaj să se vorbească despre unirea cu România. Cât timp vom vorbi despre reîntregirea poporului român, avem şanse să se întâmple unirea. Sunt aici pentru că am crezut întotdeauna în această perspectivă. Problema este că dacă întârziem foarte mult acest proces, el va fi tot mai scump. Am o datorie faţă de conştiinţa mea, în primul rând, dar şi faţă de cei cărora 10 ani le-am fost preşedinte. Datoria mea este să am curaj să spun adevărul, pentru ca în Republica Moldova nu se spune adevărul, se vând iluzii. Nu există niciun stat din lume care să recunoască neutralitatea Republicii Moldova. România a avansat enorm faţă de Republica Moldova, şansa ca şi Republica Moldova să avanseze este unirea ei cu România", a spus Băsescu.

Fostul preşedintele al României susţine că Rusia ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kaliningradului, în zona de sud-est a Uniunii Europene şi a NATO.

Citeşte şi: Isărescu, comparaţii ŞOCANTE: 'Și MORTUL e macrostabil. Cine e mai stabil decât unul rece şi pe masă?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.