Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu şi Alina Gorghiu și-au aruncat cuvinte grele în Senat: Replici DURE între ei / VIDEO

basescu parlament

Scandal imens în Parlament între fostul preşedinte, Traian Băsescu şi liberala Alina Gorghiu. Cei doi şi-au aruncat vorbe grele şi ironii de la tribuna Parlamentului. Totul s-a întâmplat la dezbaterile din Senat pentru respingerea prin lege a OUG 13. Totodată, PMP a anunțat că nu va vota legea de abrogare a OUG 13 și că se va abține.

TRAIAN BASESCU Aici nu e ca la Vlasov. Când vorbim de codul penal nu este arbitraj. Când vorbim de Constituţie, e legea supremă a statului. Mai devreme sau mai târziu un inculpat nemulţumit de o condamnare, o va ataca la Curtea Constituţională. Putem face propaganda. Sunt un inginer foarte bun, mai bun decât un jurist de cameră de comerţ. Vă garantez, cunoscând procedeul, mentalitatea şi consecvenţa CCR, că la Curtea Constituţională foarte probabil se va spune, după 45 de zile, art. 297 nu mai era în vigoare. Este un avertisment. Sigur, putem face propagandă câtă vrem, putem face dispute câte vrem. Recunosc, sunt inginer, dar un inginer atât de bun, mult mai bun decât un jurist de Cameră de Comerţ. Vă asigur că ştiu ce spun când e vorba de Constituţie.

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

ALINA GORGHIU Replici de doi lei. Suntem azi noi cei din PNL mulţumiţi de apropierea ideologică dintre PMP şi PSD. Mă miră ruperea ALDE de PSD. Azi, trebuia să respingem OUG 13. Din punct de vedere al votului, PNL va susţine raport de respingere a ordonanţei. Dacă s-au câştigat alegerile trebuie să facem noi ce spune domnul Dragnea.

Eu cred că atunci când eşti un fost preşedinte de stat ai obligaţia, inclusiv din plenul Senatului, să spui adevărul chiar dacă nu eşti specialist. Şi nu vorbesc despre vânt în pupă (...), acum vorbesc despre o decizie a CCR. Nu tot sistemul judiciar din România este în eroare şi numai dl Băsescu ştie care este adevărul. Situaţia este un pic invers, dar în general eu pledez pentru următorul lucru: când suntem, domnule preşedinte şi stimaţi colegi, interesaţi direct sau indirect într-o reglementare, atunci mai bine nu ne spunem cuvântul şi îi lăsăm pe alţii să vorbească. Fac precizarea, aşa cum am făcut-o şi data trecută, din respect pentru lege şi pentru deciziile CCR: niciun cuvânt din decizia CCR nu dezincriminează abuzul în serviciu, cum sugerează unii din această sală. Dovadă - toate hotărârile instanţelor de judecată din România după decizia CCR. S-au dat hotărâri de condamnare în continuare pe abuz de serviciu acolo unde aceste hotărâri veneau în conformitate cu decizia dată de CCR. Acolo unde nu era vorba de legislaţie principală, ci era vorba de hotărâri de Guvern sau de altă legislaţie secundară, acolo pe bună dreptate instanţele au decis achitarea.

În scandal s-a implicat şi Şerban Nicolae de la PSD.

ŞERBAN NICOLAE Să nu implicaţi PSD în aceste dispute chiar dacă ele sunt de un leu, doi lei sau 2000 de lei.

Citește și: Hugh Jackman are CANCER: Ce imagine a postat după o nouă terapie / FOTO

Băsescu a declarat, luni, la dezbaterea legii de respingere a OUG 13, că nu a auzit, din experienţa sa, de abrogarea unei ordonanţe deja abrogată printr-o altă lege şi că acest lucru va crea un precedent.

"Noi am făcut un lucru inedit. Este prima dată. Am fost şi eu în două legislaturi deputat, iată că sunt şi în a treia legislatură senator. Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi, gata, deja abrogată printr-o altă lege. (...) Ce am făcut noi săptămâna trecută şi săptămâna asta a fost efectul unor jocuri politice şi a unei presiuni politice, dar dincolo de a coborî atât de jos instituţia încât să abrogăm legi deja abrogate, v-aş putea spune un lucru: cine îşi va asuma responsabilitatea când vor apărea atacuri ale inculpaţilor la CCR, inculpaţi care vor fi condamnaţi într-un fel sau altul urmând nişte puncte de vedere din deciziile CCR de abrogare a unor elemente din art. 297, inculpaţi care, dacă vor fi condamnaţi de vreo instanţă, vor ataca la CCR exact faptul că art. 297 a fost de drept scos din Codul penal la expirarea celor 45 de zile", a afirmat Băsescu de la tribuna Senatului.

Citește și: ȘOC, ȘOC, ȘOC O profesoară și-a DECAPITAT iubitul, cu fierăstrăul, în timp ce făceau SEX / FOTO

El a adăugat că în această ipoteză senatorii se vor întruni din nou pentru a reglementa situaţia abuzului în serviciu.

"Atunci ne vom întâlni aici şi ne vom grăbi într-o noapte să substituim cu ceva art. 297 - abuzul în serviciu. Vom spune că nu am ştiut ce am făcut când ne-am jucat de-a ordonanţele de urgenţă", a explicat fostul şef al statului.

Băsescu a adăugat că el a condamnat public Guvernul Grindeanu pentru emiterea OUG 13.

Citește și: INCREDIBIL Ce a făcut o femeie în autobuz după ce s-a DEZBRĂCAT / VIDEO

"Îmi menţin punctul de vedere că au făcut o greşeală uriaşă şi au procedat necinstit. (...) S-au cramponat de urgenţă spunând că trebuie să modifice art. 297 şi încă vreo două articole. Dacă erau cinstiţi, introduceau în ordonanţă toate cele 55 de articole care au fost constatate prin decizii definitive şi obligatorii ale CCR ca fiind neconstituţionale. Ei s-au limitat la două-trei articole, care vizau interesele unei anume clientele", a susţinut preşedintele PMP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.