Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu spune ce i-ar fi făcut Monicăi Macovei dacă îi aducea dosare de la SIPA

basescu-macovei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară că nu a văzut niciodată un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret şi că nici Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, nu a venit cu vreun raport la el.

"Nu am văzut niciodată un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret, dar pot fi anchete şi şefii de servicii pot fi întrebaţi (...). Monica Macovei nu are nicio legătură, nu a venit cu niciun raport la mine. Dacă ar fi venit Monica Macovei, prin absurd, cu un astfel de dosar la mine, cred că îşi înceta mandatul de ministru pe loc. Zece ani cât am fost preşedinte nu a venit un şef de serviciu cu un dosar din arhiva serviciilor secrete să spună: am un dosar despre cutare care vă e duşman", a afirmat Băsescu într-o emisiune la B1TV.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

În opinia sa, soluţia pentru arhiva SIPA este o comisie formată din opt judecători recunoscuţi ca fiind "integri", care să se uite în toată arhiva şi să selecteze dosarele.

"Judecătoarele să vadă, să citească şi să vadă ce e compromiţător şi ce nu. Orice altă soluţie, după părerea mea, va arunca justiţia în aer, oricare din variante. Ştiu că e neplăcut pentru un judecător să-i spui: stai şase luni - opt luni într-o arhivă, dar dacă vor să-şi apere sistemul, cred că asta este singura soluţie, iar opt judecătoare ar putea spune: Domnule Lazăr, te-am găsit rău tare, poate te întorci la Sibiu, acasă", a susţinut Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.